Καιρός: Νέα κακοκαιρία στη χώρα - Επιμένουν οι νοτιάδες στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Νέα κακοκαιρία στη χώρα - Επιμένουν οι νοτιάδες στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μέχρι την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια στα βορειοδυτικά - Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

Άστατος αναμένεται ο καιρός στην Κρήτη την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου.

Την ώρα που νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η Κρήτη δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από τα καιρικά φαινόμενα. Έτσι αύριο Παρασκευή, αναμένεται τα φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους στα δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα του νησιού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις βόρειες και ανατολικές περιοχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, τα φαινόμενα θα είναι σύντομα και ήπια, ενώ αναμένεται βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 έως 6 Μποφόρ, κυρίως στις βόρειες περιοχές, οι οποίοι θα λειτουργήσουν και ως ανασταλτικός παράγοντας για τα φαινόμενα στις συγκεκριμένες αυτές περιοχές. Πιο συγκεκριμένα, μετά το μεσημέρι, οι άνεμοι θα γυρίσουν από νοτιοδυτικές - δυτικές διευθύνσεις και θα μειωθούν σε ένταση.

Το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες στο νησί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς με τάση ενίσχυσης μέχρι το βράδυ που θα φτάσουν και τα 6 Μποφόρ, ενώ σε αυτή την δεύτερη καιρική διαταραχή αναμένεται στις νοτιοδυτικές περιοχές του νησιού να σημειωθούν τοπικές βροχές. 

Σταδιακά μέσα στην νύχτα, ωστόσο αναμένεται να επηρεαστούν και άλλα τμήματα του νησιού, ενώ από το μεσημέρι της Κυριακής, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 3 έως 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το μεσημέρι είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων νωρίς το βράδυ.

Άνεμοι: Αρχικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση, στρεφόμενοι σε νοτίους νοτιοδυτικούς 3 με 4 και στα θαλάσσια έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν νωρίς το βράδυ.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα το βράδυ από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά μέχρι το μεσημέρι. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις απογευματινές ώρες. Το βράδυ οι άνεμοι θα ενισχυθούν εκ νέου και θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και νότια πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News