Κρήτη

Ανδρέας Ξανθός: Δεν αρκεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων του ΕΣΥ

«Η καταβολή μιας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, ως ελάχιστη αναγνώριση της ανεκτίμητης κοινωνικής προσφοράς τους στη διάρκεια της πανδημίας, είναι μια θετική και επιβεβλημένη κίνηση. Δεν αρκεί όμως» αναφέρει ο Ανδρέας Ξανθός

Σε δήλωση αναφορικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε εργαζομένους του ΕΣΥ, προχώρησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Ξανθού:

«Η καταβολή μιας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, ως ελάχιστη αναγνώριση της ανεκτίμητης κοινωνικής προσφοράς τους στη διάρκεια της πανδημίας, είναι μια θετική και επιβεβλημένη κίνηση. Δεν αρκεί όμως.

Η έμπρακτη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας πρέπει να συνοδεύεται από βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τόνωση του ηθικού του και άρα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, από μηχανισμό αυτόματης προκήρυξης των κενών οργανικών θέσεων και αναπλήρωσης των απωλειών λόγω συνταξιοδότησης, από διασφάλιση της εργασιακής προοπτικής των συμβασιούχων στο ΕΣΥ και, κυρίως, από μια σοβαρή και μόνιμου χαρακτήρα αναβάθμιση των αποδοχών των εργαζομένων στο ΕΣΥ συνολικά και ειδικότερα του ιατρικού μισθολογίου, καθώς και την ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά. Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση στελέχωσης του ΕΣΥ και το κύμα φυγής νέων γιατρών-επαγγελματιών υγείας από το δημόσιο σύστημα υγείας και από τη χώρα.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να υποστεί νομοτεχνική βελτίωση, έτσι ώστε να συμπεριλάβει τα εξής σημεία :

  1. Το ποσό που θα καταβληθεί να είναι εκτός από ακατάσχετο και αφορολόγητο, όπως αντίστοιχες οικονομικές ενισχύσεις που έχουν δοθεί σε άλλες κοινωνικές ομάδες.
  2. Να αναφέρονται ρητά οι εργαζόμενοι στις ΤΟΜΥ και τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας (ΕΚΕΨΥΕ)
  3. Να μην εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας από 1-9- 2021 και οι οποίοι είναι δίκαιο να λάβουν ένα μέρος της έκτακτης ενίσχυσης (αναλογικά με το χρόνο που έχουν εργαστεί μέχρι 31/8/2021) .»

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια