Κτίριο παγίδα στο κέντρο του Ηρακλείου - Kινδύνευσαν περαστικοί μετά από πτώση καδρονιού (βίντεο)

Κρήτη
Κτίριο παγίδα στο κέντρο του Ηρακλείου - Kινδύνευσαν περαστικοί μετά από πτώση καδρονιού (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, το μεσημέρι - Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος

Η αυξημένη σεισμική δραστηριότητα και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη, φέρνουν για μία ακόμη φορά στην επικαιρότητα το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων και επικίνδυνων κτιρίων στο Ηράκλειο.

Στην φωτογραφία απεικονίζεται ένα καδρόνι το οποίο ξεκόλλησε από το εγκαταλελειμμένο αρχοντικό νωρίτερα μέσα στην ημέρα (9/12) και έπεσε στον πεζόδρομο με κίνδυνο τον σοβαρό τραυματισμό διερχόμενων από το σημείο πεζών ή και οδηγών. Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, το μεσημέρι. Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος.

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Αποκλείστηκε με συρματόπλεγμα το κτίριο Καληωράκη (βίντεο)

Το κτίριο από όπου έπεσε η ξύλινη δοκός βρίσκεται στην οδό Ψαρομηλίγκων. Στο ίδιο κτήριο κρέμονται σοβάδες και οικοδομικά υλικά έτοιμα να καταρρέυσουν, με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το εν λόγω κτίσμα, στην εγκατάλειψη και την φθορά έχουν παραδοθεί αρκετά εμβληματικά κτίρια και δεκάδες διατηρητέα στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, τα οποία συνιστούν σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News