Πολυτεχνείο Κρήτης: Με βασικές ελλείψεις στην καθαριότητα οι φοιτητικές εστίες (εικόνες)

Κρήτη
Πολυτεχνείο Κρήτης: Με βασικές ελλείψεις στην καθαριότητα οι φοιτητικές εστίες (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασικές ελλείψεις στην καθαριότητα, στην θέρμανση και στις κτηριακές υποδομές παρουσιάζονται στις φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης την κατάσταση με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, συνοδευόμενη από σειρά φωτογραφιών που δείχνει πραγματικά το χάλι στο εσωτερικό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εστίες ζέχνουν, υπάρχει μόνο μια καθαρίστρια για όλα τα δωμάτια, ενώ άθλια είναι η κατάσταση στην Α' φάση εστιών (περίπου 76 δωμάτια). Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Οι εστιακοί φοιτητές μένουν σε δωμάτια που υπάρχει μούχλα και ρωγμές στους τοίχους, νερά να τρέχουν από τις πρίζες, έντομα και κατσαρίδες στα δωμάτια, ενώ τα έπιπλα, οι οικιακές συσκευές και τα στρώματα των κρεβατιών είναι παλιά και κατεστραμμένα. Παράλληλα, δεκάδες είναι τα δωμάτια που δεν έχουν θέρμανση καθώς δε γίνεται μια απλή επισκευή στα κλιματιστικά.

Οι εστιακοί φοιτητές έχουν καταγγείλει αυτή την κατάσταση και έχουν ζητήσει την παρέμβαση της διοίκησης, η οποία δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα των φοιτητών να ζουν ανθρώπινα. Το τελευταίο διάστημα το ποτήρι ξεχείλισε! Πλέον στις καινούργιες εστίες, όταν γίνεται διακοπή ρεύματος (συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι), ταυτόχρονα διακόπτεται η παροχή νερού διότι δεν υπάρχει γεννήτρια. Ενώ στις παλιές εστίες κάθε σαββατοκύριακο, αλλά και αρκετές καθημερινές δεν υπάρχει ζεστό νερό ούτε για δείγμα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά, απ’ την αρχή της χρονιάς και σήμερα, εν μέσω του νέου κύματος της πανδημίας, δεν έχουν παρθεί μέτρα προστασίας για την υγεία των εστιακών φοιτητών. Είναι χαρακτηριστικό και εντελώς απαράδεκτο ότι υπάρχει μόνο μία καθαρίστρια για όλες τις εστίες (περίπου 250 δωμάτια και 40 κοινόχρηστοι χώροι, δεκάδες σκάλες και διαδρόμους), καθώς συνεχίζουν να αρνούνται να κάνουν προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Είναι κωμικοτραγικό ότι το μόνο μέτρο που έχει πάρει η διοίκηση για την προστασία της υγείας των εστιακών είναι να βάλει ένα μπουκαλάκι αντισηπτικό σε έναν μαντρότοιχο στην είσοδο της εστίας!

Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος από την πρώτη στιγμή της πανδημίας διεκδίκησε, μεταξύ άλλων, και τη λειτουργία του ιατρείου του Πολυτεχνείου, όπου θα μπορούσε να συμβάλλει σε έκτακτα περιστατικά σε ένα χώρο που ζουν εκατοντάδες και σπουδάζουν χιλιάδες φοιτητές, αλλά και στη διενέργεια rapid tests, στον εμβολιασμό, αλλά και στην εξατομικευμένη ενημέρωση των φοιτητών για τον εμβολιασμό. Αντί γι’ αυτό, το μόνο που θυμίζει ιατρείο είναι η ταμπέλα έξω από μια κλειδωμένη αίθουσα, που δεν έχει ανοίξει ποτέ! Εδώ και τώρα να ανοίξει, να στελεχωθεί και να λειτουργήσει το ιατρείο!».

Η ανακοίνωση καταλήγει με τις διεκδικήσεις των φοιτητών για ανέγερση της Δ' φάσης εστίας και μια σειρά άλλων αιτημάτων, όπως ανακαίνιση των παλαιών δωματίων, θέρμανση, έπιπλα, ύδρευση, απεντόμωση, ζεστό νερό, φωτισμό και φυσικά διεξαγωγή rapid tests εντός των εστιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News