Μεσαρά: Iσόβια στον 36χρονο που σφυροκόπησε μέχρι θανάτου νεαρό ομοεθνή του

Κρήτη
Μεσαρά: Iσόβια στον 36χρονο που σφυροκόπησε μέχρι θανάτου νεαρό ομοεθνή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 36χρονος κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, το οποίο τον έκρινε ξανά ένοχο για «ανθρωποκτονία από πρόθεση»

«Διατηρήθηκε» από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί πρωτόδικα σε έναν 36χρονο άνδρα από το Πακιστάν, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε σφυροκοπήσει μέχρι θανάτου έναν 24χρονο συμπατριώτη του, στο Τυμπάκι της Μεσσαράς

Ο 36χρονος κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, το οποίο τον έκρινε ξανά ένοχο για «ανθρωποκτονία από πρόθεση», «υιοθετώντας» την πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας που προηγήθηκε.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον καταδικασθέντα κανένα ελαφρυντικό και τελικά του επέβαλε ομόφωνα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης

Ο 36χρονος ζήτησε σήμερα, κατά την απολογία του, την επιείκεια του δικαστηρίου. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του. 

Πρόσθεσε ακόμη ότι μέλη της οικογένειάς του στο Πακιστάν συναντήθηκαν με μέλη της οικογένειας του θύματος, ζητώντας τους συγγνώμη. Ωστόσο, η «συγγνώμη» τους δεν έγινε δεκτή. 

Ας σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος ανέφερε ενώπιον της Έδρας ότι θεωρεί ότι στο μέλλον η οικογένεια του 24χρονου θα τον συγχωρέσει. 

Το χρονικό

Το πτώμα του άτυχου Πακιστανού είχε εντοπιστεί από τους ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων στα οποία εργάζονταν θύτης και θύμα, τον Σεπτέμβριο του 2017.  

Μέλη της εν λόγω οικογένειας έψαχναν για αντικείμενα τα οποία φέρονται να έλειπαν από τη θέση που βρίσκονταν, μέσα στα θερμοκήπια.  

Εξερευνώντας την επίμαχη περιοχή και ακολουθώντας την έντονη δυσοσμία που επικρατούσε, οι δύο άνδρες βρέθηκαν ενώπιον ενός άκρως ανατριχιαστικού θεάματος, καθώς αντίκρισαν το πτώμα του 24χρονου...  

Η σορός του νεαρού είχε τυλιχτεί με νάιλον και είχε πεταχτεί σε ρέμα κοντά σε θερμοκήπιο, στον Λάκκο, στο Τυμπάκι. 

Λίγο μετά, οι δύο άνδρες ενημέρωσαν ταραγμένοι την ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της οποίας προσήγαγαν τον 36χρονο και τον ανέκριναν: Ενώ αρχικά εκείνος αρνήθηκε ότι είχε προβεί στο αποτρόπαιο έγκλημα - είχε υποστηρίξει ότι ο 24χρονος, ο οποίος είχε να φανεί μέρες στη δουλειά του, είχε φύγει για το Ηράκλειο - τελικά αναγκάστηκε να ομολογήσει.  

Ο 36χρονος άνδρας δικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον Οκτώβριο του 2018, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.  

Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί. 

«Μου έβρισε την οικογένεια»  

Στην απολογία του, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, ο 36χρονος είχε ισχυριστεί  ότι σκότωσε τον συμπατριώτη του επειδή εκείνος έβρισε την οικογένειά του.  

Ο ίδιος ανέφερε ότι στην κουλτούρα του λαού τους η προσβολή της τιμής της οικογένειας κάποιου είναι κάτι πάρα πολύ κακό.  

Όπως υποστήριξε τότε, ο ίδιος “θόλωσε” και άρπαξε ένα σφυρί που βρήκε μπροστά του.  

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος, ο 36χρονος κατάφερε 4 ή 5 χτυπήματα στο κεφάλι του 24χρονου, το οποίο κυριολεκτικά παραμορφώθηκε. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News