Ρέθυμνο: Η έρευνα της ΕΛΑΣ έφερε στο φως απο χασίς...μέχρι εκρηκτικό μηχανισμό

Κρήτη
Ρέθυμνο: Η έρευνα της ΕΛΑΣ έφερε στο φως απο χασίς...μέχρι εκρηκτικό μηχανισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα κιλό κάνναβης και μεταξύ άλλων 2 χειροβομβίδες, πιστόλι, 6 γεμιστήρες, 1.220 φυσίγγια και πυροκροτητής, βρέθηκαν στην κατοχή Ρεθυμνιώτη, ο οποίος είχε μετατρέψει τα βοσκοτόπια του, αλλά και το ίδιο του το σπίτι σε κρυψώνες για ναρκωτικά, είδη οπλισμού και εκρηκτικούς μηχανισμούς

Με χειροπέδες στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου μεταφέρθηκε σήμερα Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, το πρωί ένας Ρεθυμνιώτης ηλικίας περίπου 50 ετών, ο οποίος είχε μετατρέψει τα βοσκοτόπια του, αλλά και το ίδιο του το σπίτι σε κρυψώνες για ναρκωτικά, είδη οπλισμού και εκρηκτικούς μηχανισμούς.   

Οι άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες πως ο συγκεκριμένος άνδρας -που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα- συνέχιζε κανονικά την δράση του.   

Το πρωί αστυνομικοί του έστησαν καρτέρι στον δρόμο που οδηγεί προς τα βοσκοτόπια του, που βρίσκονται σε περιοχή του δυτικού Ρεθύμνου και έτσι όταν εκείνος έφτασε με αυτοκίνητό του, τον ακινητοποίησαν, ενώ σε έλεγχο που έγινε στο ΙΧ  βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε 260 γραμμάρια κάνναβης. 

Και ενώ ο συλληφθείς προσπαθούσε να εξηγήσει στους αστυνομικούς πως κατείχε τα ναρκωτικά για δική του χρήση, εκείνοι έκαναν «φύλλο και φτερό», τους χώρους του ποιμνιοστασίου αλλά και του σπιτιού του ανακαλύπτοντας ποσότητες κάνναβης, χειροβομβίδες, γεμιστήρες και χιλιάδες φυσίγγια. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 πλαστικά δοχεία που περιείχαν συνολικά 950 γραμμάρια κάνναβης, 2 χειροβομβίδες, 1 πιστόλι, 1.220 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 6 γεμιστήρες, 1 αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, 1 πυροκροτητή που έφερε βραδύκαυστο φυτίλι μήκους δύο εκατοστών και 4 συνδετήρες φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου.  

Ο συλληφθείς με τις -κακουργηματικού χαρακτήρα- κατηγορίες που αντιμετωπίζει για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, αναμένεται να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.  

Το δελτίο της αστυνομίας αναφέρει:

Συνελήφθη, σήμερα (08.12.2021) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σήμερα (08.12.2021) το μεσημέρι από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών εντοπίστηκε ο ημεδαπός να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του. Ακολούθησε έλεγχος στον ίδιο και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 260 γραμμάρια κάνναβης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία του και σε εξωτερικούς υπαίθριους χώρους κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 

  • Έντεκα (11) πλαστικά δοχεία, τα οποία περιείχαν συνολικά ποσότητα κάνναβης εννιακοσίων πενήντα (950) γραμμαρίων,
  • 2 χειροβομβίδες,
  • Πιστόλι,
  • 1.220 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • 6 γεμιστήρες,
  • Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός,
  • Πυροκροτητής φέρον βραδύκαυστο φυτίλι μήκους δύο εκατοστών και
  • 4 συνδετήρες φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News