Ρέθυμνο: Απολογούνται σήμερα για τα δύο κιλά χασίς

Κρήτη
Ρέθυμνο: Απολογούνται σήμερα για τα δύο κιλά χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πυροβολισμοί έφεραν στο φως δενδρύλλια, 2.700 γρ. κάνναβης, καλάσνικοφ και σφαίρες - Στον ανακριτή Ρεθύμνου οι δύο συλληφθέντες

Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή Ρεθύμνου οι δύο άνδρες οι οποίοι έπεσαν στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον Μυλοπόταμο, με αφορμή περιστατικό με πυροβολισμούς στο σπίτι του ενός εκ των δύο «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης.

Το επίμαχο συμβάν, όπως αναφέρθηκε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στη «ΝΚ», σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα σε οικισμό του ορεινού Μυλοποτάμου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας 38χρονος κι ένας 21χρονος διαπληκτίστηκαν έντονα για παλαιότερες διαφορές που φαίνεται να τους χώριζαν. Όπως έγινε γνωστό, στη συνέχεια ο ένας από τους δύο άνδρες πυροβόλησε εναντίον της οικίας του άλλου.

Αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν επιτόπου και πέρασαν χειροπέδες στους δύο εμπλεκόμενους. Και οι δύο φαίνεται ότι πίστεψαν ότι μετά τη σύλληψή τους για το «θερμό» περιστατικό δε θα υπήρχαν περαιτέρω αστυνομικές έρευνες. Εις μάτην...

Όπως έγραψε σχετικό δημοσίευμα της η «ΝΚ» την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» τα σπίτια αμφότερων των συλληφθέντων και έβγαλαν λαβράκια. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου και του ΤΑΕ Μυλοποτάμου βρήκαν - και κατάσχεσαν - συνολικά 2.700 γραμμάρια κάνναβη, ένα πολεμικό τουφέκι καλάσνικοφ, τρία πιστόλια, 12 δενδρύλλια ύψους έως 2,5 μέτρα, έξι ξεριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης, έναν γεμιστήρα για καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες πιστολιού, 85 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 50 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 9 κάλυκες και μία θήκη μεταφοράς πιστολιού.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή για τις πράξεις που τους αποδίδονται. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Πέμπτη. Μέχρι τότε θα κρατούνται.

Δεύτερο περιστατικό σε 3 εβδομάδες - Η μεγάλη επιχείρηση με τις 8 συλλήψεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω υπόθεση είναι η δεύτερη που εξιχνιάζεται μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου. Πριν από λίγες εβδομάδες, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη συνολικά 8 ατόμων, σε Ρέθυμνο και Μυλοπόταμο.

Αρχικά συνελήφθησαν τέσσερα νεαρά άτομα για ποσότητα κοκαΐνης στο Ρέθυμνο και, λίγες ώρες αργότερα, η Αστυνομία συνέλαβε άλλα 4 άτομα, που συνδέονται με συγγενική σχέση, στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου.

Συνολικά, η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε - και κατάσχεσε - 11 κιλά και 99 γραμμάρια κάνναβης, 12,5 γραμμάρια κοκαΐνης, δύο πολεμικά τουφέκια, 12 χασισόδεντρα, που έφταναν σε ύψος έως 2 μέτρα, και δύο ζυγαριές ακριβείας. Εντοπίστηκαν ακόμη μία διόπτρα πολεμικού τουφεκιού, ένα αεροβόλο όπλο, 8 κινητά τηλέφωνα, καθώς και το ποσό των 990 ευρώ, που φέρεται να προήλθε από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Μερικά 24ωρα αργότερα, οι συλληφθέντες παρουσιάστηκαν ενώπιον του ανακριτή και απολογήθηκαν. Μετά το πέρας των απολογιών, οι 3 από τους 8 κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν τον δρόμο για τη φυλακή. Συγκεκριμένα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι ένας 50χρονος Κρητικός, ο γιος του κι ένας ακόμη νεαρός άνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε ενώπιον των ανακριτικών Αρχών την εμπλοκή του στην υπόθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο γιους του φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας του χασίς που εντοπίστηκε (περίπου 9 κιλά). Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι ο πατέρας του είναι αθώος.

Οι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, τους επιβλήθηκε καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας, ύψους - κατά περίπτωση - 2.000 και 10.000 ευρώ, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά τον μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News