Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα στην Κρήτη

Άστατος προβλέπεται ο καιρός σήμερα Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου στην Κρήτη, με τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες - Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη - Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή  

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές σήμερα Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου στην Κρήτη, ενώ πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με τις προγνώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο σήμερα Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, αναμένεται αίθριος καιρός, και μόνο τις μεσημεριανές ώρες αναμένεται συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος προβλέπεται ο καιρός στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, με έντονες νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο αναμένεται καλός ο καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες αναμένεται έντονη συννεφιά, στην διάρκεια της ημέρας, ο ουρανός θα «καθαρίσει». Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός και στο Σπήλι Ρεθύμνου, με λίγα σύννεφα στον ουρανό μόνο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά την Τετάρτη αρχικά αναμένεται έντονη συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ισχυροί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα Φαλάσαρνα την Τετάρτη αναμένεται βελτίωση του καιρού, πιο συγκεκριμένα έντονη συννεφιά θα επικρατήσει το πρωί, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, αναμένεται άστατος καιρός, με έντονες νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπονται και στη Σητεία, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το Meteo.gr.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες και εκ νέου στα δυτικά τις απογευματινές θα υπάρχουν νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες και βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια και στα βορειοδυτικά θα σημειωθεί νωρίς το πρωί κατά τόπους παγετός. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Bορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, όπου τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές και γρήγορα γενικά αίθριος. Τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ στα νότια.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά γρήγορα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης, 7 Δεκεμβρίου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών δυτικοί - νοτιοδυτικοί ανέμων 7 έως 8 Μποφόρ που θα πνέουν στην περιοχή.

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 22:00

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 08/04 UTC

Δυτικοί βορειοδυτικοί 8 ή 9 και από 07/16 UTC βορειοδυτικοί

Νοτιοδυτικό Κρητικό ανατολικά του 22.00 συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 08/04 UTC

Δυτικοί νοτιοδυτικοί 8 και από 07/13 UTC δυτικοί βορειοδυτικοί

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 28.00

Συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 08/04 UTC

Νοτιοδυτικοί 7 ή 8 και από 07/16  UTC δυτικοί 8

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 28.00

Από 07/13 UTC τουλάχιστον μέχρι 08/04 UTC

Δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 ή 8 και από 07/22  UTC δυτικοί

ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ

Από 07/19 τουλάχιστον μέχρι 08/04 UTC δυτικοί 7 ή 8

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια