Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα τελικά αποτελέσματα του α’ γύρου

Κρήτη
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα τελικά αποτελέσματα του α’ γύρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, σε επίπεδο χώρας και Κρήτης με την ενσωμάτωση του 100% των τμημάτων

Τα τελικά αποτελέσματα  του α’ γύρου των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής (με 100% ενσωμάτωση των τμημάτων) έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το κόμμα, τα τελικά αποτελέσματα σε επίπεδο χώρας έχουν ως  εξής:

Ψήφισαν συνολικά (Ελλάδα και εξωτερικό): 270.706

Ποσοστά –ψήφοι των 6 υποψηφίων πανελλαδικά:

  • Ο Νίκος Ανδρουλάκης : 36,88% (99.120 ψήφους)
  • Ο Γιώργος Παπανδρέου : 29,97% (75.183 ψήφους)
  • Ο Ανδρέας Λοβέρδος : 25,98% (69.827)
  • Ο Παύλος Χρηστίδης : 3,25% (8.733)
  • Ο Παύλος Γερουλάνος : 2,99% (8.027)
  • Ο Χάρης Καστανίδης : 2.94% (7.908)

Τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ (στο 100% της ενσωμάτωσης) στην Κρήτη έχουν ως εξής:

Ψηφίσαντες συνολικά στην Κρήτη: 30.300

Ψήφοι υποψηφίων:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 18.579
  • Γιώργος Παπανδρέου: 7.257
  • Ανδρέας Λοβέρδος: 3.076
  • Παύλος Χρηστίδης: 622
  • Παύλος Γερουλάνος: 283
  • Χάρης Καστανίδης: 274

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στις χθεσινές σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργό και αντίπαλος του κ. Ανδρουλάκη στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι συνυποψήφιός του, ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, το 2012, είχε αποδεχθεί στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου διορισμούς με τη συμφωνία 4-2-1 καταργώντας -στην ουσία- την αξιολογική μεταρύθμιση του open.gov.

O Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε πως πρόκειται για fake news, καθώς συμφωνήθηκε αυτό από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 2012 και ο ίδιος εξελέγη γραμματέας έναν χρόνο αργότερα, το 2013.

«Στο συνέδριο που εξελέγην γραμματέας, εξελέγην με έναν όρο. Ότι όσοι μπήκαν στο σύστημα 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκλείονται από κάθε κομματική θέση. Αυτό έγινε με δική μου πρωτοβουλία, επειδή διαφωνούσα με αυτό το σύστημα. Είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Νωρίτερα, ο τρίτος σε ψήφους στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, με σημερινές του δηλώσεις γνωστοποίησε ότι θα στηρίξει για την αρχηγία του κόμματος τον Νίκο Ανδρουλάκη, σεβόμενος την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου, ως ανέφερε. Με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει: «θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του».

Μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι οι δύο υποψήφιοι «έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως άλλωστε όλοι μας». Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξήγησε ότι «έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες».

Ο έτερος υποψήφιος, Νίκος Ανδρουλάκης, «δεν είναι Βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», συμπλήρωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News