Σε παγκρήτια κινητοποίηση στα Χανιά προχωρούν οι συνταξιούχοι

Κρήτη
Σε παγκρήτια κινητοποίηση στα Χανιά προχωρούν οι συνταξιούχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου - Μεταξύ άλλων ζητούν αποδοθούν τώρα οι 13η και 14η συντάξεις και τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Σε παγκρήτια κινητοποίηση στα Χανιά, την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, προχωρούν τα μέλη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κρήτης. 

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλεί όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση καθώς όπως αναφέρει «η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή και αντεργατική κυβερνητική πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Στις 14 του Δεκέμβρη οι συνταξιούχοι, με τις συγκεντρώσεις τους σε όλη τη χώρα, θα στείλουν το δικό τους αγωνιστικό πρόστιμο στην κυβέρνηση. Θα βρεθούν και πάλι έξω στον ιερό δρόμο του αγώνα απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους».

Τα αιτήματά τους 

Τα μέλη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κρήτης λένε  «όχι» στα νέα χαράτσια στις συντάξεις. Παράλληλα, ζητούν να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία με προσλήψεις ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Να αποδοθούν τώρα οι 13η και 14 η συντάξεις και όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.«Καλούμε τους συνταξιούχους να στηρίξουν με μαζική συμμετοχή την Παγκρήτια αγωνιστική κινητοποίηση της 14 Δεκέμβρη για την ανατροπή όλων των κυβερνητικών πολιτικών που έκαναν την ζωή μας αφόρητη, ανασφαλή και πάμφτωχη τηρώντας όλα  τα μέτρα προστασίας να φορούν μάσκες κλπ., να εμβολιαστούν» προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους.

Σημειώνεται πως η για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, η Αναχώρηση των λεωφορείων προς τα Χανιά θα γίνει την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις  8:30 π.μ.  από το άγαλμα Βενιζέλου. Η μετάβαση με πούλμαν στα Χανιά και η επιστροφή στο Ηράκλειο είναι δωρεάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News