Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο επηρεάζει τα παιδιά - Τι λένε οι ειδικοί (βίντεο)

Κρήτη
Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο επηρεάζει τα παιδιά - Τι λένε οι ειδικοί (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι στον κορωνοϊό δεν υπάρχουν ηλικίες. Η νόσος μπορεί να κάνει πολλές επιπλοκές», τονίζει η κ. Παγώνη στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής»

Στην σκιά του θανάτου της 14χρονής μαθήτριας στη Λαμία από Κορωνοϊό, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, λοιμωξιολόγος, Ματίνα Παγώνη που μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής»  της ΚΡΗΤΗ TV και έδωσε κάποια πρώτα δεδομένα που αφορούν στην παραλλαγή όμικρον και το ρόλο που παίζει στις παιδικές ηλικίες.

Όπως είπε, εκτός από το 14χρονο κορίτσι, τις τελευταίες ημέρες κάποια μωράκια που νόσησαν, διασωληνώθηκαν, σημειώνοντας ότι τον τελευταίο μήνα νοσούν πολλοί νέοι άνθρωποι.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι στον κορωνοϊό δεν υπάρχουν ηλικίες. Η νόσος μπορεί να κάνει πολλές επιπλοκές. Επηρεάζει και τους πνεύμονες και την καρδιά και τον εγκέφαλο. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η περικαρδίτιδα ξεπερνιέται, σε ποσοστό 95%-98%. Φυσικά, θα υπάρχει και περιστατικό που δεν μπορεί να τα καταφέρει, ακόμα και στις πιο απλές νόσους. Πρέπει να πάνε και τα παιδιά να εμβολιαστούν από 5 ετών και πάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της Όμικρον, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι καλύπτεται από τα εμβόλια. «Το σημαντικό είναι το ποσοστό αποτελεσματικότητας», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι δεν καταγράφονται θάνατοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News