Μητρόπουλος: Βόμβα από το ΣτΕ η περικοπή μισθού και ασφάλισης στους ανεμβολίαστους

Κρήτη
Μητρόπουλος: Βόμβα από το ΣτΕ η περικοπή μισθού και ασφάλισης στους ανεμβολίαστους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πρόκειται για την πρώτη απόφαση στην Ευρώπη, που νομιμοποιεί τα τιμωρητικά μέτρα», ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος

«Την περικοπή ολόκληρου του μισθού και της ασφάλισης των ανεμβολίαστων που δεν αφορά τελικά μόνο τους υγειονομικούς αλλά και το σύνολο του πληθυσμού, έκκρινε συνταγματικά με 20 ψήφους υπέρ και 5 κατά, η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας», ανέφερε ο καθηγητής εργατικού δικαίου και συνήγορος των υγειονομικών, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη.

Ο καθηγητής τόνισε, ότι η γραμμή των υγειονομικών δεν ήταν κατά του εμβολιασμού, αλλά κατά της τιμωρητικής απόφασης στέρησης του συνόλου του μισθού τους, όπως και της ασφαλιστικής – συνταξιοδοτικής κάλυψής τους.

Ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε επίσης, ότι πρόκειται για την πρώτη απόφαση στην Ευρώπη, που νομιμοποιεί τα τιμωρητικά μέτρα, καθώς κι ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν δέχθηκε την αρχή της αναλογικότητας και την ηπιότερη τιμωρία με μικρότερη περικοπή μισθού. 

Ο καθηγητής μεταξύ άλλων έφερε και το παράδειγμα μάνας με 11 παιδιά που δεν μπορεί να εμβολιαστεί, τα προβλήματα βιοπορισμού που έχει η οικογένεια και σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς πρόκειται για απόφαση που αφορά στο σύνολο του πληθυσμού και άνοιξε το παράθυρο στην καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. 

(Φωτογραφία αρχείου INTIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News