Κρήτη

Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών: Αύριο «κληρώνει» για την παραχώρηση φιλέτο (βίντεο)

Αύριο Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο ως προς το ποιος ιδιώτης επενδυτής θα πάρει με σύμβαση παραχώρησης την έκταση των 345 στρεμμάτων εντός της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών

  • Δύο οι υποψήφιοι επενδυτές που συμμετέχουν στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για το «Μικρό Ελληνικό»
  • Γιάννης Σέγκος: «Στηρίζουμε την επένδυση, η οποία θα δώσει ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και ευημερία»
  • 72 στρέμματα για τις ανάγκες της περιοχής διεκδικεί ο Δήμος Χερσονήσου
  • Μήνυμα δημάρχου προς την κυβέρνηση

Στην τελική φάση μπαίνει αύριο Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, η διαδικασία της αξιολόγησης προσφορών για την παραχώρηση φιλέτο στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της αξιοποίησης της τεράστιας έκτασης των 345 στρεμμάτων.

Αύριο έχει προγραμματιστεί από το ΤΑΙΠΕΔ ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός στον οποίο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν δύο υποψήφιοι επενδυτές.

Όποιος καταθέσει την καλύτερη προσφορά, θα πάρει στα χέρια του την αξιοποίηση της έκτασης φιλέτο, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπονται ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, παραθεριστικές κατοικίες, εμπορικά κέντρα, χώροι εστίασης, συνεδριακό κέντρο, εκθεσιακοί χώροι, μαρίνα, ελικοδρόμιο, αθλητικές εγκαταστάσεις και όχι μόνο.

Την ίδια ώρα σε επόμενο στάδιο, με ξεχωριστές διαδικασίες θα γίνει η παραχώρηση της άδεια καζίνο, ακολουθώντας το μοντέλο του Ελληνικού, ενώ την ίδια ώρα, ο Δήμος Χερσονήσου διεκδικεί την παραχώρηση έκτασης 72 στρεμμάτων για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών στην περιοχή.

Ακολουθεί εκτενές ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Γεωργίας Μακάκη, το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην αποσφράγιση των προσφορών που είχαν υποβληθεί στις 15 Οκτωβρίου, κρίνοντας τελικά επιλέξιμες τις τρεις από τις τέσσερις προσφορές που είχαν κατατεθεί.

Οι επιλέξιμοι επενδυτές, οι οποίοι πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, ήταν οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

  1. Dimand Α. Ε.
  2. Reds Α.Ε.
  3. Vivion Investements S.àr.l.

Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου προχώρησε στην αποσφράγιση των τριών οικονομικών προσφορών και αποφάσισε να ζητήσει την υποβολή βελτιωμένων οικονομικών προσφορών, με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction).

Η υποβολή βελτιωμένων οικονομικών προσφορών μέσω του e-Auction ενισχύει τη διαφάνεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών προς όφελος του τελικού εσόδου για το Ελληνικό Δημόσιο. Η εφαρμογή του e-Auction είναι μια διαδικασία η οποία ήδη από το 2013 χρησιμοποιείται στους διαγωνισμούς των ακινήτων, ενώ αξιοποιήθηκε και στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου, αποφέροντας σημαντικά αυξημένα τιμήματα.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, το Ταμείο προσκαλεί τα εξής δύο επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά), 1. Dimand Α.Ε. και 2. Reds Α.Ε., να υποβάλουν βελτιωμένες οικονομικές προσφορές, μετέχοντας σε e-Auction, που θα διεξαχθεί μεθαύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

Dimand Α.Ε. και Reds Α.Ε.

Το προφίλ των δύο επενδυτών

Ποιο είναι το προφίλ των δύο υποψήφιων επενδυτών που έχουν κληθεί να πλειοδοτήσουν ηλεκτρονικά την ερχόμενη Δευτέρα για το «φιλέτο» των 345 στρεμμάτων εντός της πρώην αμερικανικής Βάσης Γουρνών;

  • Dimand Α.Ε.: Η Dimand Α.Ε. είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες ακινήτων στην Ελλάδα, προσφέροντας σημαντικό εύρος παρεχόμενων υπηρεσιών, που περιλαμβάνει τη διαχείριση έργων και κατασκευών, την παροχή τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης και τη διαχείριση εγκαταστάσεων. Ιδρύθηκε το 2002, έχοντας σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση ιδιαίτερα απαιτητικών έργων, όπως του γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, την ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά, το «Σαρόγλειο» Ίδρυμα στην Ομόνοια, την ανακατασκευή των πρώην κτηριακών εγκαταστάσεων του «Παπαστράτου» στον Πειραιά, κ.ά.
  • Reds Α.Ε.: Η Reds A.E., μέλος του Ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων στη χώρα μας. Η Reds A.E. δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Ρουμανία με χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από βραβευμένα έργα διεθνών διακρίσεων. Το επενδυτικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εμπορικών πάρκων, εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, οργανωμένων οικιστικών συγκροτημάτων, εκθεσιακών κέντρων, καθώς και κτηρίων γραφείων και μικτών χρήσεων.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια