Εκκλησία της Κρήτης: Τίμησε τα 30 χρόνια από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη

Κρήτη
Εκκλησία της Κρήτης: Τίμησε τα 30 χρόνια από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται από την ενθρόνιση και εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, τίμησε σήμερα Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου την ενθρόνιση και εκλογή του, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά

Με κάθε λαμπρότητα η Εκκλησία της Κρήτης τίμησε τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ενθρόνιση και εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Το πρωί της Κυριακής, 5 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε τρισαρχιερατική λειτουργία, ενώ με τα πιο θερμά λόγια μίλησε για τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος.

Παράλληλα, αφιερωματική ομιλία για τον Οικουμενικό Πατριάρχη πραγματοποιήθηκε και το απόγευμα του Σαββάτου, 4 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά. Για την πολυσχιδή προσωπικότητα μίλησε ο μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιος.

Διευκρινίζεται πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξελέγη στον πατριαρχικό θρόνο στις 22 Οκτωβρίου του 1991 και ενθρονίστηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι στις 2 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

Έθεσε υψηλούς στόχους όπως η επαναλειτουργία παραδοσιακών τόπων χριστιανικής λατρείας στην Τουρκία, εν

ώ για τη μάχη που δίνει για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος έχει χαρακτηριστεί και «πράσινος Πατριάρχης». Έχει πολλές τιμητικές διακρίσεις και είναι διδάκτορας πολλών πανεπιστημίων.

Ακολουθεί εκτενές ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Φιλίας Σαριδάκη, το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News