Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Τι ισχύει για την Κρήτη

Κρήτη
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Τι ισχύει για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε αναμένεται η επιδείνωση του καιρού – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα το επόμενο διήμερο Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Η Κρήτη σύμφωνα με τις προγνώσεις αναμένεται να επηρεαστεί από την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το μεσημέρι τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και στα δυτικά και τα βόρεια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα πελάγη γρήγορα θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει, στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, και τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική και τη νότια Εύβοια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα ενισχυθούν, φτάνοντας στο Ιόνιο τα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι αργότερα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια μέχρι 10 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά μέχρι 14 με 16 βαθμούς και στο Αιγαίο μέχρι 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News