Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δυναμική συμμετοχή στην Κρήτη - Χωρίς απρόοπτα η διαδικασία (εικόνες)

Κρήτη
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δυναμική συμμετοχή στην Κρήτη - Χωρίς απρόοπτα η διαδικασία (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δυναμική συμμετοχή και χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής

Με δυναμική συμμετοχή και χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Κρήτη και το Ηράκλειο, για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Από τις επτά το πρωί, τα μέλη και φίλοι του κόμματος σπεύδουν στα 46 συνολικά εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, εκ των οποίων είκοσι στον δήμο Ηρακλείου, τρία στον δήμο Αρχανών -Αστερουσίων, ένα στον δήμο Βιάννου, πέντε στον δήμο Γόρτυνας, τέσσερα στον δήμο Μαλεβιζίου, τέσσερα στον δήμο Μινώα Πεδιάδος, τέσσερα στον δήμο Φαιστού και πέντε στον δήμο Χερσονήσου. 

Η διαδικασία κυλάει ομαλά, με τα στελέχη του κόμματος να εκδηλώνουν την ικανοποίησή τους από την μέχρι στιγμής ανταπόκριση των μελών στην εκλογική διαδικασία.

Χανιά: Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής

Ομαλά και χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα διεξάγεται από το πρωί στα Χανιά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Οι κάλπες άνοιξαν λίγο μετά τις 7 το πρωί, με τον μεγαλύτερο όγκο των ψηφοφόρων να προσέρχεται μετά τις 10 το πρωί, ενώ σύμφωνα με μέλη εφορευτικών επιτροπών η ροή προσέλευσης κρίνεται ικανοποιητική.

Στην πόλη των Χανίων η εκλογική διαδικασία γίνεται σε δύο εκλογικά τμήματα, στο δημαρχείο της πόλης και στην αντιπεριφέρεια όπου έχουν στηθεί από δύο κάλπες ενώ συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα έχουν στηθεί 25 κάλπες σε 20 σημεία, σε δημοτικά καταστήματα , πρώην δημοτικά καταστήματα και αίθουσες πολιτιστικών συλλόγων.

Κατά την προσέλευση τους οι ψηφοφόροι, προσέρχονται ένας - ένας ανά κάλπη, ώστε να μην σχηματίζονται ουρές στο εσωτερικό του εκλογικού κέντρου, ενώ φοράνε υποχρεωτικά μάσκα.Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων και αυτοί έχουν την ευθύνη του εκλογικού κέντρου, έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το ράπιντ τεστ.

Ρέθυμνο: 1.000 πολίτες έσπευσαν στην κάλπη μέχρι το μεσημέρι

Δυναμική χαρακτηρίζεται η παρουσία των πολίτων στις κάλπες του Ρεθύμνου καθώς και μέχρι τις 12 το μεσημέρι, είχαν ήδη ψηφίσει 1.000 άτομα.

Μέχρι το τέλος της διαδικασίας, τα επίπεδα συμμετοχής αναμένεται να φτάσουν αυτά της προηγούμενες εκλογικής διαδικασίας, κατά την οποία είχαν ψηφίσει συνολικά 3.000 άτομα.

Ικανοποιητική είναι η προσέλευση του κοινού σύμφωνα με την Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου, αναφέροντας πως η συμμετοχή δείχνει πως ο κόσμος ενδιαφέρεται για την επόμενη ημέρα και για το ποιος θα είναι ο ηγέτης του ΚΙΝΑΛ.

Στο Νομό Ρεθύμνου έχουν στηθεί συνολικά 10 κάλπες.

Ιεράπετρα: Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών

Από τις 7:00 το πρωί της Κυριακής ξεκίνησαν να ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ στην Ιεράπετρα, για τον νέο τους πρόεδρο.

Αμέσως μόλις ξεκίνησε η διαδικασία φάνηκε ότι η συμμετοχή θα ήταν μεγάλη και ότι θα ξεπερνούσε τους φόβους εκείνων που έλεγαν ότι λόγω των περιορισμών της πανδημίας και της αδράνειας μεγάλου ποσοστού πολιτών που στήριζαν και ψήφιζαν  από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου το κίνημα, η συμμετοχή δεν θα ήταν πολύ μεγάλη.

Στις τρεις κάλπες που στήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο ισόγειο του Δημοτικού μεγάρου, η ροή των ψηφοφόρων ειδικά μετά τη λειτουργία των εκκλησιών ήταν εντυπωσιακή.

Η διαδικασία κυλούσε ομαλά χωρίς παρατράγουδα και εσωκομματικές εντάσεις, θυμίζοντας παλιές εποχές του προοδευτικό χώρου. Διακριτή ήταν  η  επαναδραστηριοποίηση παλιών και νέων στελεχών του κινήματος που για διάφορους λόγους αποσκίρτησαν από τον πολιτικό τους φορέα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα επιστρέφουν για να βοηθήσουν στο νέο ξεκίνημα που επιχειρείται με την εκλογή του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Στο μεταξύ οι πολιτικοί αναλυτές που προέβλεπαν ότι δεν θα έφταναν ως την Κυριακή των εκλογών και οι 6 υποψήφιοι, έχουν διαψευστεί, καθώς κανένας από αυτούς δεν αποσύρθηκε κι έτσι φαβορί και αουτσάιντερ έδωσαν τη μάχη για να περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Εκλογικά τμήματα έχουν τοποθετηθεί σε οκτώ διαφορετικά σημεία, εκ των οποίων δύο στον 'Αγιο Νικόλαο, τρία στην Ιεράπετρα, δύο στη Σητεία και ένα στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Πανελλαδικά έχουν ψηφίσει 111.582 πολίτες μέχρι τη 1 το μεσημέρι

Σε εθνικό επίπεδο, η προσέλευση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα αυξημένη καθώς μέχρι τη 1 το μεσημέρι έχουν ψηφίσει συνολικά 111.582 πολίτες.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, ίσως η διαδικασία πάρει παράταση, εφόσον χρειαστεί.

Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει και λειτουργούν 816 από τα 819 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα. Στην Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η λειτουργία σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.

Η ροή στις κάλπες είναι πολύ αυξημένη σε σχέση με το 2017. 

«Πρωτιά» Παπανδρέου στην Αυστραλία

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Αυστραλία για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Σε σύνολο 108 ψήφων, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκέντρωσε το 50% (54 ψήφους).

Σε σύνολο 108 ψήφων τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

  • Ανδρουλάκης, 11.1%
  • Γερουλάνος, 1.85%
  • Καστανίδης, 2.78%
  • Χρηστίδης, 2.78%
  • Λοβέρδος, 31.48%
  • Παπανδρέου, 50%

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην Αυστραλία, φαίνεται πως προκάλεσε ενοχλήσεις στους υπόλοιπους υποψηφίους ακόμη και για αν πρόκειται μόνο για 108 ψήφους, καθώς η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News