Κορωνοϊός: Σε καλά επίπεδα οι αντοχές του ΕΣΥ στην Κρήτη - Οι εκτιμήσεις της ΥΠΕ Κρήτης (βίντεο)

Κρήτη
Κορωνοϊός: Σε καλά επίπεδα οι αντοχές του ΕΣΥ στην Κρήτη - Οι εκτιμήσεις της ΥΠΕ Κρήτης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχεδιασμός της 7ης ΥΠΕ, στην περίπτωση μιας πιθανής έξαρσης της πανδημίας, όπως λέει η Διοικήτρια είναι έτοιμος ενώ την ίδια ώρα τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού αυξάνονται όλο και περισσότερο

Στη σκιά του αρνητικού αριθμού πέντε θανάτων χθες Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στην Κρήτη που πρώτη φορά σημειώνεται στο νησί, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια προωθεί ήδη τον σχεδιασμό της προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα στο ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας. 

Όπως δήλωσε σήμερα, στο κεντρικό δελτίο της Κρήτη tv η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, οι νοσηλείες λόγω κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα σε σχέση με την Βόρεια Ελλάδα και η κατάσταση μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενη. 

Την ίδια ώρα με τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού να αυξάνονται όλο και περισσότερο και μάλιστα με εντυπωσιακό ρυθμό στην Κρήτη, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια του νησιού είναι έτοιμη να ανοίξει και άλλες εμβολιαστικές γραμμές εάν και εφόσον οι ήδη υπάρχουσες δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις όποιες ανάγκες ενδεχομένως να εμφανιστούν στο μέλλον.   

Επιπλέον, ο σχεδιασμός της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, στην περίπτωση  μιας πιθανής έξαρσης της πανδημίας, όπως λέει η κ. Μπορμπουδάκη είναι έτοιμος, με την ίδια να σημειώνει πως « έχουμε την δυνατότητα να φτάσουμε τις 500 κλίνες covid για ασθενείς μας με ήπια και μέτρια συμπτωματολογία. Για ασθενείς που χρειάζονται εντατική θεραπεία και πιθανότατα να χρειαστούν διασωλήνωση, έχουμε την δυνατότητα να αναπτύξουμε 56 με 60 κλίνες»

Παράλληλα η κ. Μπορμπουδάκη υπενθύμισε πως ο Αύγουστος ήταν ο δυσκολότερος μήνας κατά την μέχρι στιγμή πορεία της πανδημίας στην Κρήτη και μια απο τις χειρότερες περιόδους έξαρσης της πανδημίας στη χώρα καθώς για αρκετές ημέρες οι νοσηλείες ξεπερνούσαν τις 220. 

Μάλιστα σύμφωνα με την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, δεν αποκλύεται τις επόμενες ημέρες και η Κρήτη να είναι στον προγραμματισμό εμβολιαστικών σαρώσεων σε απομακρυσμένες περιοχές, με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ να απευθύνει κάλεσμα στους Κρητικούς για μαζικό εμβολιασμό. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News