Κρήτη

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Αύριο ανοίγουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου

Οι δικηγόροι, στο Ηράκλειο, καλούνται ξανά να προσέλθουν στις κάλπες αύριο Κυριακή, στο πλαίσιο του β’ γύρου των αρχαιρεσιών του ΔΣΗ, για την ανάδειξη του νέου προέδρου

Αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου το βράδυ θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο «διάδοχος» του Άρη Ροζάκη στην προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου: Οι δικηγόροι, στο Ηράκλειο, καλούνται ξανά να προσέλθουν στις κάλπες αύριο Κυριακή, στο πλαίσιο του β’ γύρου των αρχαιρεσιών του ΔΣΗ, για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία είναι η Κατερίνα Κοσμαδάκη και ο Νίκος Λογοθέτης.

Ο κ. Λογοθέτης συγκέντρωσε στις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου 273 ψήφους, η κ. Κοσμαδάκη 189 και ο κ. Μιχάλης Σφακιανάκης 181. Όπως προβλέπεται, εφόσον κανείς από τους υποψηφίους δε συγκέντρωσε το 50% συν μία ψήφο των ψηφισάντων, αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος με υποψηφίους τούς δύο που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο.

Ας σημειωθεί ότι η συμμετοχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου στις αρχαιρεσίες της προηγούμενης Κυριακής για την ανάδειξη των νέων τους εκπροσώπων ήταν αρκετά μεγάλη. Στις κάλπες του ΔΣΗ προσήλθαν 660 δικηγόροι (σε σύνολο εγγεγραμμένων 797): 643 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 7 άκυρα και 10 λευκά.

Το νέο Δ.Σ.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου θα απαρτίζεται - εκτός από την κ. Κοσμαδάκη και τον κ. Λογοθέτη - από τους Νίκο Κουβίδη (271 ψήφοι), Νίκο Φλαμουράκη (243), Γιώργο Γερωνυμάκη (241), Εβίτα Καρουζάκη (231), Όλια Φορτσάκη (210), Αγγελική Φωτοπούλου-Κακουλάκη (208), Έφη Μαλλιαράκη (197), Νίκο Καραγιάννη (194), Κυριάκο Τζωρτζάκη (194), Κωνσταντίνο Κουτρουμπή (191), Έφη Σωμαρά (160), Χάρη Λαγουδάκη Χρονάκη (159) και Οδυσσέα Καλομοίρη (150).

Μπορεί στο Ηράκλειο να χρειάζεται δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, ωστόσο στους υπόλοιπους τρεις Δικηγορικούς Συλλόγους της Κρήτης οι νέοι πρόεδροι εκλέχτηκαν από την πρώτη Κυριακή: Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων εκλέχτηκε ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΔΣΧ Χρήστος Πραματευτάκης, στο Ρέθυμνο το απερχόμενο μέλος του Δ.Σ. Θωμάς Λεχωβίτης, και στο Λασίθι η απερχόμενη αντιπρόεδρος Σοφία Τσαγκαράκη, η οποία επικράτησε του συνυποψήφιού της Μανόλη Καλαϊτζάκη με μόλις 3 ψήφους διαφορά (46-43).

 (φωτογραφία: Unsplash)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια