Κρήτη: «Βουτιά» στις τιμές των κηπευτικών - Ξεχειλίζει η οργή των παραγωγών της Μεσαράς (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: «Βουτιά» στις τιμές των κηπευτικών - Ξεχειλίζει η οργή των παραγωγών της Μεσαράς (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραυγή αγωνίας από τους παραγωγούς της Μεσαράς, οι οποίοι κάνουν λόγω για κατακόρυφη πτώση στις τιμές των κηπευτικών και αγωνιούν καθώς βλέπουν τον κόπο της να πηγαίνει χαμένος, ενώ την ίδια ώρα ντομάτες Σκοπίων «βαφτίζονται» ελληνικές και φτάνουν στην αγορά της Μεσαράς

 

  • Ντομάτες Σκοπίων «βαφτίζονται» ελληνικές και φτάνουν ακόμα και στην Μεσαρά
  • Πονοκέφαλος οι παράνομες ελληνοποιήσεις ξένων κηπευτικών
  • Ξεχειλίζει η οργή των παραγωγών για το κόστος παραγωγής και τα λιπάσματα
  • Πληρώνουν «χρυσό» για ρεύμα και νερό οι παραγωγοί κηπευτικών της Κρήτης

Για ελεύθερη πτώση των τιμών στα κηπευτικά κάνουν λόγο οι παραγωγοί της Μεσαράς που βλέπουν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος. Όσο σκληρά κι αν δουλεύουν, όσο κι αν προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους από τα χωράφια και τα θερμοκήπια, οι τιμές παραμένουν εξευτελιστικές, με την οργή των ίδιων να ξεχειλίζει.

Σαν να μην φτάνει αυτό έχουν και κηπευτικά γειτονικών χωρών όπως τα Σκόπια να κατακλύζουν την αγορά της Μεσαράς και όπως καταγγέλλουν να «βαφτίζονται» ελληνικά. Είναι μάλιστα δύσκολο να μπει «φρένο» στο φαινόμενο που ρίχνει την χαριστική βολή στην ντόπια παραγωγή.

Διαβάστε επίσης ⇒ Εξευτελιστική η τιμή της ντομάτας - Σε απόγνωση οι παραγωγοί της Μεσαράς

Με τις τιμές να πέφτουν στα τάρταρα και το κόστος παραγωγής να αυξάνεται, όπως λένε οι παραγωγοί, δεν έχουν καμία ελπίδα να ορθοποδήσουν. Τη στιγμή που στις τσέπες τους μπαίνουν όλο και λιγότερα χρήματα, οι τιμές στα λιπάσματα αλλά το κόστος του ρεύματος και του νερό που χρησιμοποιείται για την άρδευση, απογειώνεται.

Ακολουθεί εκτενές ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Φιλίας Σαριδάκη, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News