Καιρός: Βροχές και ισχυροί νοτιάδες αύριο στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Βροχές και ισχυροί νοτιάδες αύριο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι αναμένονται αύριο Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου στην Μεγαλόνησο

Βροχερός αναμένεται ο καιρός αύριο, Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου στην Κρήτη.

Ειδικότερα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις βραδινές ώρες, αναμένονται αύριο στην Μεγαλόνησο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 Μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο αύριο Σάββατο, αναμένεται βροχερός καιρός, κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Χειμωνιάτικος αναμένεται ο καιρός στο Αρκαλοχώρι, με βροχή και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι καθώς αναμένεται βροχή κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ωστόσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται έντονη συννεφιά και πιθανή βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός αύριο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στα Χανιά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Φαλάσαρνα αναμένεται βροχερός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο αναμένεται άστατος καιρός, καθώς θα βρέξει κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατεί συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού αύριο και στο Σπήλι Ρεθύμνου, καθώς αναμένεται βροχή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου αναμένεται έντονη συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες προβλέπεται βροχή, σύμφωνα με το meteo.gr. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και στη Σητεία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 18 βαθμούς και μόνο στα νησιά του Αιγαίου θα φθάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους και θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.  

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Απο τις προμεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση απο τα βόρεια τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News