Κρήτη

Το ενυδρείο της Κρήτης απέκτησε κεντρική αίθουσα «Μιχάλης Παπαδάκης» - Ποιος ήταν

Σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Ενυδρείο Κρήτης η τελετή ονοματοδοσίας της κεντρικής αίθουσας «Μιχάλης Παπαδάκης», ως ένδειξη τιμής προς τον προϊστάμενο του ενυδρείου

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ενυδρείο Κρήτης, σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, με θέμα την ονοματοδοσία της κεντρικής αίθουσας του ενυδρείου «Αίθουσα Μιχάλη Παπαδάκη», αλλά και την συμπλήρωση των 16 χρόνων λειτουργίας του Ενυδρείου.

Ως ένδειξη τιμής, προς τον Προϊστάμενο του Ενυδρείου Κρήτης που έφυγε απο τη ζωή, η κεντρική αίθουσα του ενυδρείου, που αποτελεί ένα χώρο προβολής εκθέσεων θαλάσσιων αντικειμένων, αλλά και χώρο έκφρασης και επικοινωνίας ερευνητικών αντικειμένων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και του Ενυδρείου με το ευρύτερο κοινό, ονοματίστηκε «Αίθουσα Μιχάλη Παπαδάκη».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Κρήτης, με  ομιλητές τον Διευθυντή ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και Πρόεδρο Δ.Σ. Δρ. Αντώνιο Ν. Μαγουλά, τον Διευθυντή ΙΘΑΒΒΥΚ και Επιστημονικό υπεύθυνο Ενυδρείου Δρ. Κωνσταντίνο Μυλωνά, την Υπεύθυνη Ενυδρειολογίας Ενυδρείου, Ερευνήτρια Β ́ Δρ. Ασπασία Στεριώτη και την Προϊσταμένη Τμήματος Προμηθειών ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Νίκη Τσάγκη.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Παπαδάκης

Ο κος Μιχάλης υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (ΙΘΑΒΙΚ) από το 1987 και συνέβαλε στην ανάπτυξη του ινστιτούτου σε ένα δυναμικό ερευνητικό κέντρο που με ειδικά κατασκευασμένες κτιριακές και ερευνητικές υποδομές στον Θαλασσόκοσμο, και τη δημιουργία του Ενυδρείου Κρήτης, έδωσε σημαντική κληρονομιά στο ΕΛΚΕΘΕ και ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη του νέου ενοποιημένου οργανισμού.  Εργάστηκε ως Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε από το 2012 έως και σήμερα.

Δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την επαγγελματική του πορεία και έφυγε στις 25 Νοεμβρίου του 2020 πριν την επικείμενη συνταξιοδότηση του, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια