Κορωνοϊός: Μαύρο ρεκόρ με πέντε θανάτους στην Κρήτη - Τι λέει η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ

Κρήτη
Κορωνοϊός: Μαύρο ρεκόρ με πέντε θανάτους στην Κρήτη - Τι λέει η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε νεκροί το τελευταίο 24ωρο απο τον κορωνοϊό είναι ο δυσάρεστος απολογισμός στην Κρήτη σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου

Πέντε νεκροί το τελευταίο 24ωρο απο τον κορωνοϊό, είναι ο θλιβερός απολογισμός-ρεκόρ στην Κρήτη σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για πέντε συμπολίτες μας, αρκετά μεγάλης ηλικίας, με πολλά υποκείμενα νοσήματα, από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, οι οποίοι νοσηλεύονταν όλο το προηγούμενο διάστημα στα νοσοκομεία και έχασαν τη μάχη με τον νέο κορωνοϊό.

Όπως δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, «Σήμερα είναι από τις μέρες όπου έχουμε χάσει αρκετούς ανθρώπους στο νησί μας. Πρόκειται για πέντε ανθρωπους από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο οι οποίοι νοσηλεύονταν όλο το προηγούμενο διάστημα στα νοσοκομεία μας, αλλά δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το ιό».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε η κ. Μπορμπουδάκη «αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι ότι δύο άνθρωποι που δεν είχαν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους και έχασαν τη ζωή τους, είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα. Ένας από αυτούς μάλιστα είναι σχετικά μικρής ηλικίας, χωρίς ιδιαίτερα υποκείμενα νοσήμαται», προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρξει πανικός στον κόσμο, καθώς οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν άνθρωποι αρκετά μεγάλης ηλικίας, με πολλά υποκείμενα νοσήματα κάτι, όμως, το οποίο δεν μπορεί να αποτελέσει παράγοντα που δεν μας θλίβει».

Όπως τόνισε η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, «Οποιαδήποτε ανθρώπινη ζωή όταν χάνεται, είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αντικατασταθεί και είναι πολύ οδυνηρό. 

Ένας απο τους νεκρούς, ήταν 82 ετών, είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο απο τις 15 Νοεμβρίου, τόνισε μιλώντας στο neakriti.gr ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηράκλειου, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Σταθερές οι νοσηλείες στα νοσοκομεία του νησιού 

Την ίδια στιγμή, σταθερές  παραμένουν και σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Κρήτης, συγκριτικά με τα στοιχεία της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού νοσηλεύονται συνολικά 119 ασθενείς, αν και σημειώθηκε αύξηση κατά έναν ασθενή στις κλινικές Covid. Σε σύνολο 97 ασθενών οι 22 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων 19 είναι διασωληνωμένοι. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο βάρος σηκώνει το ΠΑΓΝΗ με συνολικά 31 ασθενείς, ενώ στα νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης δεν καταγράφονται νοσηλείες σε κλινική Covid.

Τα κρούσματα

Σε 6.201 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, ανακοινώθηκαν 97 θάνατοι (89 χθες). Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 694 ασθενείς (704 χθες).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News