Ηράκλειο: Αμετανόητος 35χρονος διακινητής ηρωίνης

Κρήτη
Ηράκλειο: Αμετανόητος 35χρονος διακινητής ηρωίνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο μεν, επιβάλλοντάς του ωστόσο ποινή με αναστολή, έγινε ξανά «τσακωτός» να μεταφέρει ναρκωτικά

Τι κι αν το πρωί δικαζόταν για μεγάλη ποσότητα ηρωίνης; Λίγες ώρες μετά το δικαστήριο, το ίδιο βράδυ, έμελλε να γίνει «τσακωτός» ξανά από την Αστυνομία να μεταφέρει ηρωίνη.

Ο λόγος για έναν 35χρονο άνδρα, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου, μαζί με ένα ακόμη άτομο, στην πόλη του Ηρακλείου, με ποσότητα ηρωίνης περίπου 130 γραμμαρίων. Ο 35χρονος, αλλά και ο έτερος συλληφθείς, ηλικίας 33 ετών, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, το πρωί στον ανακριτή Ηρακλείου, αντιμέτωποι με κακουργηματικές διώξεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «ΝΚ», λίγες μόνο ώρες νωρίτερα, την περασμένη Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, ο 35χρονος είχε καθίσει στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης κατηγορούμενος για παλαιότερη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και συγκεκριμένα για ποσότητα ηρωίνης περίπου 700 γραμμαρίων.

Ο 35χρονος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, ωστόσο του είχε αναγνωριστεί ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή με αναστολή, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε συμβάλει στο να εντοπίσουν οι αστυνομικές Αρχές μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Έτσι, ο 35χρονος, ο οποίος ήταν ήδη εκτός φυλακής, δικάστηκε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο: Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ξανά ένοχο με αναστολή. Ο 35χρονος ισχυρίστηκε, μάλιστα, ενώπιον της Έδρας ότι όσα είχαν συμβεί παλαιότερα ανήκαν οριστικά στο παρελθόν. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι έχει προχωρήσει στη ζωή του έχοντας κάνει και οικογένεια.

«Θέατρο» μπροστά στους δικαστές

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο 35χρονος άνδρας, αλβανικής εθνικότητας, έπαιζε «θέατρο» μπροστά στους δικαστές, αφού - όπως φάνηκε - δεν είχε ξεμπλέξει από τις παλιές, κακές συνήθειες: Το βράδυ της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου, ο ίδιος κι ο 33χρονος συμπατριώτης έπεσαν στο «δόκανο» του νόμου: Αμφότεροι συνελήφθησαν μετά από «μπλόκο» που τους έστησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., εντός της πόλης του Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο στους δύο άνδρες, αλλά και στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Τα πολύπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν πού είχε «καβαντζωθεί» η ηρωίνη: Η ναρκωτική ουσία βρέθηκε μέσα σε δύο νάιλον συσκευασίες στο εσωτερικό τού λεβιέ ταχυτήτων και συγκεκριμένα μέσα στη λεγόμενη «φούσκα» του λεβιέ.

Η μία συσκευασία περιείχε σχεδόν 70 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ η δεύτερη περίπου 63 γραμμάρια. Συνολικά εντοπίστηκε - και κατασχέθηκε - ηρωίνη μικτού βάρους 133 γραμμαρίων. Επισημαίνεται ότι η ηρωίνη ήταν σε μορφή «βράχου». Εξάλλου, η Αστυνομία κατάσχεσε το αυτοκίνητο, αλλά και τρία κινητά τηλέφωνα που βρήκε στο εσωτερικό του οχήματος.

Υπό παρακολούθηση

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της «ΝΚ», η σύλληψη των δύο ανδρών δεν έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία»: Το τελευταίο διάστημα είχαν μπει στο «στόχαστρο» της Δίωξης Ναρκωτικών οι κινήσεις αμφότερων των συλληφθέντων, καθώς φαίνεται ότι υπήρχαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι τόσο ο 35χρονος, όσο κι ο 33χρονος προμήθευαν άτομα με ποσότητες ηρωίνης.

Το απόγευμα της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου η ΕΛ.ΑΣ. έθεσε υπό διακριτική παρακολούθηση το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες. Το όχημα βγήκε στην εθνική οδό με κατεύθυνση προς Ρέθυμνο. Στις Αρχές σήμανε «συναγερμός», αφού θεωρήθηκε ότι οι δύο άνδρες μετέβαιναν προς Ρέθυμνο, προκειμένου να προμηθευτούν μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Το επίμαχο αυτοκίνητο εντοπίστηκε τρεις ώρες μετά, ξανά επί της εθνικής οδού, αυτή τη φορά με κατεύθυνση προς το Ηράκλειο. Το όχημα τέθηκε εκ νέου υπό διακριτική παρακολούθηση και, μόλις εισήλθε εντός του αστικού ιστού του Ηρακλείου, ακινητοποιήθηκε αστραπιαία μετά από «μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ., που αιφνιδίασε τους δύο άνδρες και οδήγησε στον εντοπισμό της ηρωίνης και τη σύλληψή τους.

Πως έγινε η σύλληψη

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, αναφέρεται ότι συνελήφθησαν «σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες (σ.σ. προχθές 1/12), από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν οι δύο αλλοδαποί κατά τον χρόνο που επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε εσωτερικό χώρο του οχήματος δύο συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 133,1 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου» και συνελήφθησαν.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και το ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών».

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News