Ηράκλειο: Με εκδορές και υποθερμία ο 78χρονος που έπεσε στα βράχια (βίντεο - εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Με εκδορές και υποθερμία ο 78χρονος που έπεσε στα βράχια (βίντεο - εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δηλώσεις του ηρωϊκού ψαρά που συνέδραμε την επιχείρηση

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού που εξελίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 2 Δεκεμβρίου, στο Ηράκλειο, για έναν ηλικιωμένο ο οποίος έπεσε στα βράχια, κοντά στο γιόφυρο ποταμό στο σημείο του φάρου και του κυματοθραύστη.

Ο 78χρονος βρέθηκε εγκλωβισμός στα βράχια του κυματοθραύστη στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου, στον Καράβολα.

Το Λιμενικό ενημερώθηκε λίγο μετά τις 16:00 και άμεσα έσπευσε στο σημείο με χερσαίες δυνάμεις.

Στο σημείο είχαν φτάσει άνδρες της ΕΜΑΚ για να τον μεταφέρουν με φορείο από τα βράχια, αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό και για την μεταφορά του χρησιμοποιήθηκε βάρκα που οδήγησε τον ηλικιωμένο στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Εκεί τον περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Για την επιχείρηση ενεργοποιήθηκε και το σκάφος του λιμενικού μέσω του 119 το οποίο τελικώς, δεν χρειάστηκε να επέμβει.Η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με δυο οχήματα και δύναμη πέντε πυροσβεστών.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη, «ο 78χρονος εντοπίστηκε πεσμένος μεταξύ των βράχων και της θάλασσας. Είχε υποθερμία καθώς και εκδορές στο δεξιό ώμο και στο κεφάλι. Είχε τις αισθήσεις του καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας, προέβη σε εργαστηριακό έλεγχο, αξονική, αιματολογικές εξετάσεις και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, η «κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία».

Οι δηλώσεις του ηρωϊκού ψαρά

Ο κύριος Ιωάννης Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις του στο neakriti.gr ανέφερε σχετικά με το περιστατικό:  

«Ο άνθρωπος είχε πέσει στη θάλασσα, το Λιμενικό ήταν εκεί άμεσα, με δυνάμεις του από ξηράς», με τον ίδιο να συμπληρώνει ότι: «το σημείο ήταν εξαιρετικά δύσβατο και τα νερά ρηχά».

Μετά από σήμα που του έκαναν από την στεριά οι άνδρες του Λιμενικού, ο κ. Ανδρουλάκης με το καΐκι του «Ταξιάρχης» προσέγγισε το σημείο, μπαίνοντας μέσα στο ποτάμι.

«Το 119 δεν μπορούσε να επιχειρήσει στην περιοχή καθώς το βάθος του νερού ήταν εξαιρετικά μικρό.» εξήγησε ο κ. Ανδρουλάκης, προσθέτοντας: «Βγάλαμε με το καΐκι τον άνθρωπο στα ανοιχτά ώστε να τον παραλάβει το 119»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News