Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - Πότε θα «χτυπήσει» την Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - Πότε θα «χτυπήσει» την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, με χαλαζοπτώσεις κυρίως στα δυτικά, με άνοδο της θερμοκρασίας και μεταφορά σκόνης από την Αφρική - Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη από το νέο κύμα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα το επόμενο διήμερο, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Η Κρήτη σύμφωνα με τις προγνώσεις αναμένεται να επηρεαστεί από τη νύχτα της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου, έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Ειδικότερα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αναμένονται αύριο Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ενώ από την νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, έντονες νεφώσεις προβλέπονται στο Ηράκλειο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός την Παρασκευή στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Έντονες νεφώσεις αναμένονται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας την Παρασκευή και στο Αρκαλοχώρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά αναμένεται αραιή συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Φαλάσαρνα οι καιρικές συνθήκες αναμένονται καλές, καθώς θα επικρατεί αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο την Παρασκευή αναμένεται έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Σπήλι Ρεθύμνου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στο Άγιο Νικόλαο αναμένεται άστατος καιρός με έντονες νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σητεία αναμένεται έντονη συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Ελλάδα, από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και την ανατολική και πιθανώς την κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 17, στο νότιο Αιγαίο τους 20 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τις απογευματινές και βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα ανατολικά του νομού.

Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, από το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, από το βράδυ στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Λόγω θυελλωδών ανέμων καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί

– Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News