Ηράκλειο: Προφυλακιστέοι οι δύο - Ελεύθερος ο τρίτος για τη ληστεία στην 62 Μαρτύρων

Κρήτη
Ηράκλειο: Προφυλακιστέοι οι δύο - Ελεύθερος ο τρίτος για τη ληστεία στην 62 Μαρτύρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τρεις νεαροί, απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου και μετά το πέρας των απολογιών, οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές αποφάσισαν την προφυλάκιση των δύο εξ' αυτών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν σήμερα Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, οι δυο από τους τρεις άνδρες, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα λήστεψαν μίνι μάρκετ, στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, απειλώντας το νεαρό υπάλληλο του καταστήματος με μαχαίρια.

Οι τρεις νεαροί αλλοδαπής καταγωγής, απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου και μετά το πέρας των απολογιών, οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές αποφάσισαν την προφυλάκιση των δύο εξ αυτών και να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο τρίτος. 

Υπενθυμίζεται ότι οι νεαροί είχαν εισβάλει στο εν λόγω μίνι μάρκετ και με την απειλή μαχαιριών άρπαξαν 500 ευρώ από το ταμείο, δεκάδες καπνικά προϊόντα μεγάλης αξίας, αλλά και σοκολάτες, ενώ παράλληλα λήστεψαν και τον 18χρονο υπάλληλο.

Τα άτομα που εμπλέκονταν στη ληστεία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, 25 Νοεμβρίου,  ταυτοποιήθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηράκλειου. Οι αστυνομικοί «σάρωσαν» το κατάστημα, εξετάζοντας, μεταξύ άλλων και βίντεο από πολλές κάμερες στην περιοχή και μηχανάκια και μερικές ώρες αργότερα συνελήφθησαν.

Σημειώνεται ότι, κρατώντας μαχαίρια οι δύο από τους τρεις, στρίμωξαν τον 18χρονο υπάλληλο αρχικά σε μία γωνία και του φώναξαν να μην κινηθεί, ενώ ο τρίτος, πήδηξε την ίδια στιγμή πάνω από τον πάγκο για να φτάσει μέχρι το ταμείο και να αρχίσει να παίρνει τα χρήματα. Δευτερόλεπτα αργότερα, τον έσυραν γονατιστό σε έναν εσωτερικό διάδρομο, συνεχίζοντας την ληστρική επιδρομή στα ράφια του καταστήματος, αρπάζοντας κούτες με τσιγάρα, ανοίγοντας συρτάρια και ντουλάπια.

Στο βίντεο φαίνεται ότι ο ένας από τους δύο ληστές που κρατούσαν μαχαίρι, ψάχνει τα ρούχα του υπαλλήλου, ο οποίος παρέμενε γονατισμένος στον διάδρομο, όλη τη διάρκεια της ληστείας. Πήρε από τις τσέπες το κινητό του και ακόμη 70 ευρώ, ενώ πριν αποχωρήσουν, τον χτύπησαν και στο κεφάλι

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News