Βορίδης: Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 είναι για τη δική τους προστασία

Κρήτη
Βορίδης: Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 είναι για τη δική τους προστασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχει καταβληθεί μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όλο το τελευταίο διάστημα να επισημάνουμε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές, μας γλυτώνει από την πανδημία», τόνισε ο κ. Βορίδης

Ως ένα έσχατο μέτρο για την επίτευξη της αύξησης των εμβολιασμών στα επιθυμητά επίπεδα, χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης την απόφαση του πρωθυπουργού να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του με αφορμή την 108η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, ο υπουργός ξεκαθάρισε για το νέο μέτρο, ότι κύριο στόχο έχει την προστασία των συμπολιτών μας που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, επικαλούμενος μάλιστα τα στοιχεία που δείχνουν ότι το 85% των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι όπως και το 95% όσων χάνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό.

«Έχει καταβληθεί μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα να επισημάνουμε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές, μας γλιτώνει από την πανδημία. Η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αυτό το κατανόησε. Δυστυχώς υπάρχει μια μερίδα συμπολιτών μας η οποία δεν έχει πεισθεί» υπογράμμισε ο κ. Βορίδης προσθέτοντας πως επιχειρείται αύξηση των εμβολιασμών για να σωθούν ζωές.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στα Χανιά, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη ο οποίος του έθεσε τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών επαναφέροντας το αίτημα της επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας.

«Εξηγήσαμε στον υπουργό ότι είναι ένα αίτημα με πολλαπλά οφέλη και δεν επιβαρύνει επί της ουσίας τον κρατικό προϋπολογισμό .Είμαι σίγουρος ότι ο υπουργός θα το εξετάσει και θα ανταποκριθεί» τόνισε ο κ. Σημανδηράκης.   Εξερχόμενος του γραφείου του δημάρχου Χανίων ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι « το 2022, έχουμε δεσμευτεί ότι θα επανεξετάσουμε το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας για να δούμε πως και αυτόν το θεσμό μπορούμε να τον βάλουμε στις σωστές ράγες έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και στις φιλοδοξίες και των δημάρχων και των δημοτών».

Αναφορικά με την ενίσχυση των δήμων με προσωπικό ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες αρχίζει η διαδικασία ελέγχου των τευχών της προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ καθώς και ο καθορισμός των ειδικοτήτων. «Φιλοδοξούμε ότι αυτή η προκήρυξη μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει σηκωθεί και επίσης ότι θα έχουμε προσωρινά αποτελέσματα  τέλη Μαρτίου ή το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο» υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

Ο ίδιος τόνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών μέσω του αναπτυξιακού του προγράμματος έχει ενισχύσει σημαντικά τους δήμους κυρίως την περίοδο της πανδημίας.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον Υπουργό Εσωτερικών τη δίτομη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και τον κατάλογο της έκθεσης «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση Καλλιτεχνικοί θησαυροί από τη συλλογή Κρασάκη», που φιλοξενείται αυτή την περίοδο στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News