Ποιο είναι το Ελληνικό χωριό «Νίκος Μπελογιάννης» στην Ουγγαρία

Κρήτη
Ποιο είναι το Ελληνικό χωριό «Νίκος Μπελογιάννης» στην Ουγγαρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νηπιαγωγός από το συμπληρωτικό νηπιαγωγείου του Ελληνικού χωριού Κρυσταλλία Παπαγεωργίου, σε μια απευθείας σύνδεση στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

Στο Ελληνικό χωριό «Νίκος Μπελογιάννης» της Ουγγαρίας «ταξίδεψε» η εκπομπή «Κρήτη Σήμερα». Η νηπιαγωγός από το συμπληρωτικό νηπιαγωγείου του χωριού Κρυσταλλία Παπαγεωργίου, σε μια απευθείας σύνδεση, αναφέρεται στην εικόνα των ελληνικών εθίμων και εορτών στην Ουγγαρία. «Έχουμε μπει στο κλίμα των εορτών με τις ανάλογες δράσεις στα ελληνικά σχολεία, και στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό» τόνισε η νηπιαγωγός του ελληνικού σχολείου.

Αναφορικά με την ιστορικότητα του χωριού η νηπιαγωγός επισήμανε: «Το χωριό Νίκος Μπελογιάννης  χτίστηκε γύρω στο 1950 με τα ρεύματα των προσφύγων που ήρθαν μετά τον δεύτερο εμφύλιο. Χτίστηκαν στην αρχή περίπου 800 κατοικίες και μετά τον θάνατο του Νίκου Μπελογιάννη, προς τιμή αυτού του πολιτικού προσώπου, το χωριό ονομάστηκε με το όνομα του. Σήμερα μένουν εδώ 1200 κάτοικοι Ούγγροι και 300 Έλληνες».

Τέλος, για την εκμάθηση της ελληνικής κουλτούρας στα παιδιά μίλησε η κ. Παπαγεωργίου: «Καλούμαστε να καλλιεργήσουμε την Ελληνική ταυτότητα στα παιδιά εδώ που είναι τρίτης τέταρτης γενιάς με διάφορες δραστηριότητες, με τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας. Καλλιεργούμε τα ελληνικά έθιμα στα παιδιά, κάνουμε πολλές δράσεις για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, πολιτιστικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν και οι Ούγγροι και οι Έλληνες.»

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News