Κρήτη

Κουράκης: Στις Βρυξέλλες για την 147η Σύνοδο Ολομέλειας της Επιτροπής Περιφερειών

Στην Ολομέλεια της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε θα βρίσκεται ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, μέχρι την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, με την ιδιότητα του τακτικού μέλους της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε., προκειμένου να λάβει μέρος στην 147η Σύνοδο της Ολομέλειάς της, που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου και αύριο Πέμπτη 2 του μήνα.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, τη διήμερη σύνοδο θα απασχολήσουν θέματα όπως η ενίσχυση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και η εξάλειψη του φαινομένου των αστέγων στην Ε.Ε. που θα επιδιωχθεί με δέσμη ειδικών μέτρων από τις κυβερνήσεις αλλά και από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη σύνοδο θα γίνει επίσης συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, όπως έχει οριστεί το 2022, και θα τεθούν για επεξεργασία συγκεκριμένες προτάσεις για τον καθορισμό πανευρωπαϊκών δράσεων.

Ενδιαφέρον θα έχουν ακόμη:

- Η συζήτηση για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης για τη διασφάλιση μιας λειτουργικής και ανθεκτικής δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα.

- Η επεξεργασία ενός ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου με βάση όλες τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις.

- Η ευρωπαϊκή προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνης.

- Το σχέδιο δράσης της Ε.Ε. για τη βιολογική γεωργία, θέμα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά, κ.ά.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια