Ηράκλειο: Μέχρι τα Χριστούγεννα ο πρόχειρος κόμβος στον Άι Γιάννη Χωστό (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Μέχρι τα Χριστούγεννα ο πρόχειρος κόμβος στον Άι Γιάννη Χωστό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την παρέμβαση υλοποιούνται προσωρινά μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας, τα οποία έχουν στόχο την ανακούφιση στον κόμβο και την αντιμετώπιση της άναρχης κατάστασης που επικρατεί

Πριν τα Χριστούγεννα όπως εκτιμάται θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαμόρφωσης του πρόχειρου κόμβου με την χρήση νεροπαγίδων λίγο πριν την γέφυρα, στην περιοχή του Αϊ Γιάννη Χωστού, έργο που αναμένεται να δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στο επίμαχο σημείο όπου η ταλαιπωρία των οδηγών χτυπά κόκκινο, κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. 

Αναφορικά με τις εργασίες διαμόρφωσης οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των σχετικών εργασιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τρεις εβδομάδες. 

«Ο προσωρινός κόμβος είναι ουσιαστικά προάγγελος της τελικής ρύθμισης που θα υπάρξει στην επίμαχη περιοχή, καθώς θα έχει ακριβώς την ίδια μορφή. Πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε στην πράξη τα οφέλη της κυκλοφοριακής ρύθμισης τόσο για τα οχήματα όσο και για τους πεζούς καθώς και τη βελτίωση της οδηγικής ασφάλειας» δήλωσε μεταξύ άλλων στο neakriti.gr ο κ. Αναστασάκης. 

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, με την επίμαχη παρέμβαση υλοποιούνται προσωρινά μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας, τα οποία έχουν στόχο την ανακούφιση της κυκλοφορίας στον κόμβο και την αντιμετώπιση της άναρχης κατάστασης που επικρατεί. «Συγκεκριμένα, κατασκευάζεται κυκλικός κόμβος με υποχρεωτική κυκλική πορεία προτεραιότητας και παραχώρηση προτεραιότητας των εισερχόμενων στον κυκλικό κόμβο.  

Η οριοθέτηση του κυκλικού κόμβου και των ορίων των συμβαλλουσών οδών γίνεται με εύκαμπτους οριοδείκτες, ενώ ειδικό εργοταξιακό πλέγμα απαγορεύει την άτακτη κίνηση των πεζών εντός του κόμβου και τους καθοδηγεί στις ειδικά διαμορφωμένες διαβάσεις. Η γεωμετρία του κυκλικού κόμβου συμπίπτει με την προταθείσα οριστική μελέτη διαμόρφωσης του κόμβου. 

Με την κατάλληλη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση και προσαρμογή των κινούμενων με οχήματα καθώς και των πεζών, εκτιμάται ότι θα προκύψει ανακούφιση της κυκλοφορίας και ασφαλέστερη διέλευση πεζών και οχημάτων», καταλήγει η τεχνική έκθεση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News