Στα «μαλακά» οι «3» για τα ένοπλα περιστατικά στο Ασήμι - Αποφυλακίζονται άμεσα

Κρήτη
Στα «μαλακά» οι «3» για τα ένοπλα περιστατικά στο Ασήμι - Αποφυλακίζονται άμεσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδίκαση της υπόθεσης η οποία είχε ξεκινήσει πριν από μερικές εβδομάδες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 30 Νοεμβρίου

Εκτός φυλακής αναμένεται να βρεθούν από αύριο Τετάρτη οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης με τα ένοπλα περιστατικά που είχαν λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Ασημίου, στο νομό Ηρακλείου, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2020.

Η εκδίκαση της υπόθεσης η οποία είχε ξεκινήσει πριν από μερικές εβδομάδες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα:

Το δικαστήριο απήλλαξε τους 9  από τους 12 κατηγορούμενους που δικάζονταν, ενώ έκρινε ένοχους μόνο τους 3 βασικούς κατηγορούμενους (οι δύο είναι αδέρφια).

Και οι 3 κατηγορούνταν για «απόπειρα ανθρωποκτονίας». 

Ο ένας εξ αυτών φέρεται να συμμετείχε σε ένοπλο περιστατικό στις 8 Φεβρουαρίου, ενώ οι άλλοι δύο φέρονται να ενεπλάκησαν σε ένοπλο συμβάν δύο μέρες μετά στο Ασήμι.

Ο άνδρας που είχε εμπλακεί στο πρώτο χρονικά συμβάν κατηγορείτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ οι άλλοι δύο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Και οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι, ωστόσο, τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Τελικά, ο πρώτος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, ενώ οι άλλοι δύο σε φυλάκιση 4 ετών και 8 μηνών. 

Και στους 3 χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους κι έτσι αποφυλακίζονται άμεσα. 

Μιλώντας στη «ΝΚ» η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, κ. Θεονύμφη Μπέρκη που εκπροσωπούσε τον καταδικασθέντα σε 4 έτη, ανέφερε ότι «η απόφαση του δικαστηρίου είναι σεβαστή, ωστόσο, θεωρούμε ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα αθωωθούμε. Δεν υπήρχαν στοιχεία αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης που απαιτεί το συγκεκριμένο αδίκημα».

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την δικονομική μεταχείριση των εντολέων μας. Άλλη μια υπόθεση που στηρίζεται αποκλειστικά σε άρσεις του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, χωρίς κανένα άλλο αντικειμενικό εύρημα, «κατέληξε στον κάλαθο»... Ακόμα και για τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν οι εντολείς μας καταγράφηκε ισχυρή μειοψηφία, πράγμα που μας κάνει βάσιμα να πιστεύουμε ότι στο Εφετείο θα αθωωθούν. Άλλωστε απαλλακτική πρόταση εισέφερε και ο Εισαγγελέας της Έδρας», δήλωσε στο neakriti.gr ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, κ. Γιώργος Κοκοσάλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News