Κρήτη

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείων Λασιθίου: Το επίδομα πρέπει να δοθεί σε όλους

Τα ΔΣ των συλλόγων εργαζομένων των νοσοκομείων του ν. Λασιθίου Κρήτης έστειλαν κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θ. Πλεύρη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, την Αν. Υπουργό Υγείας κ. Γκαγκα και προς τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη

Τα ΔΣ των συλλόγων εργαζομένων των νοσοκομείων του ν. Λασιθίου Κρήτης έστειλαν κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θ. Πλεύρη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, την Αν. Υπουργό Υγείας κ. Γκαγκα και προς τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη για το θέμα της χορήγησης έκτακτου επιδόματος. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

Σε σχέση με τις δηλώσεις του αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη ότι το έκτακτο επίδομα θα το λάβουν μόνο οι εργαζόμενοι των δημόσιων Νοσοκομείων που έρχονται σε επαφή με ασθενείς, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων Νοσοκομείων έχει επιβληθεί το μέτρο της αναστολής χορήγησης κανονικών αδειών (τρεις φορές τον τελευταίο ενάμισι χρόνο) και όχι μόνο σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς.

Επίσης σε όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων Νοσοκομείων επιβλήθηκε το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, και όχι μόνο σε όσους έρχονται σε επαφή σε ασθενείς. Συνεπώς το δίκαιο είναι το έκτακτο επίδομα να δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων Νοσοκομείων.

Η λειτουργία των δημόσιων Νοσοκομείων και η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί ομαδική δουλειά από το σύνολο των κρίκων της αλυσίδας, από όλες τις υπηρεσίες και όλοι οι εργαζόμενοι είναι εξίσου σημαντικοί για τη σωστή λειτουργία ενός δημόσιου Νοσοκομείου, όχι μόνο όσοι έρχονται σε επαφή με ασθενείς, γι΄αυτό και δεν είναι σωστό να γίνονται διαχωρισμοί μεταξύ των εργαζομένων.

Σας ζητούμε λοιπόν η χορήγηση του έκτακτου επιδόματος να γίνει σε όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων χωρίς κανένα διαχωρισμό. Παράλληλα εξακολουθούμε να διεκδικούμε την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, τη μισθολογική αναβάθμιση των υγειονομικών, την άρση των αναστολών εργασίας, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε τα δημόσια Νοσοκομεία να μπορέσουν να στελεχωθούν όπως χρειάζεται για την κάλυψη των αναγκών υγείας του πληθυσμού.

Φωτογραφία αρχείου Pawpixel

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια