Ηράκλειο: Δικαίωση του Γιάννη Κουράκη για το Πολιτιστικό

Κρήτη
Ηράκλειο: Δικαίωση του Γιάννη Κουράκη για το Πολιτιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αναφορά του Γιάννη Κουράκη για τη δικαίωση της διαχείρισής του στην υπόθεση του Πολιτιστικού Κέντρου έγινε με πάθος να ακουστεί η αλήθεια για το γεγονός ότι υπονομεύτηκε κυρίως το μεγαλύτερο και πιο οραματικό έργο του Ηρακλείου

Δεν ήταν προσωπικό ξέσπασμα ούτε η έκφραση κάποιου παραπόνου! Προσωπικά παράπονα δεν υπάρχουν στην πολιτική, ούτε στη δημόσια διοίκηση. Ήταν η αλήθεια που ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, έβγαλε με πάθος στη φόρα, λέγοντας ότι επιμελώς αποκρύπτεται από τη δημοτική Αρχή. Μάλιστα ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, προσπάθησε να αποκρούσει ότι τον αφορούν όλα αυτά, αλλά δυστυχώς το κλίμα προεκλογικά το 2014 και το 2019 όλοι το θυμούνται! Μάλιστα η πόλωση του 2014 είχε γίνει με φόντο το Πολιτιστικό Κέντρο και καταγγελίες σε βάρος της τότε διαχείρισης από τη δημοτική Αρχή Κουράκη προς τον εισαγγελέα. Όπως αποκάλυψε χθες Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, το βράδυ ο κ. Κουράκης, οι καταγγελίες αυτές αποδείχτηκαν ότι δεν είχαν καμία απολύτως βάση και για αυτό τρεις εισαγγελείς και ανακριτές που εξέτασαν την υπόθεση της διαχείρισης του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου έκλεισαν την υπόθεση βάζοντάς την στο αρχείο.

Η αναφορά του Γιάννη Κουράκη για τη δικαίωση της διαχείρισής του στην υπόθεση του Πολιτιστικού Κέντρου έγινε με πολύ πάθος να ακουστεί η αλήθεια και προφανώς πίκρα για το γεγονός ότι υπονομεύτηκε κυρίως το μεγαλύτερο και πιο οραματικό έργο του Ηρακλείου. Όμως ήταν εμφανώς ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη έκρινε ότι δεν υπήρχε τίποτε το μεμπτό και έκλεισε την υπόθεση.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Καταγγελίες, καταγγελίες, καταγγελίες! Ανατρέξετε στη δικογραφία να δείτε από πού είναι. Δεκάδες καταγγελίες. Ήρθαν οι ελεγκτές και είπαν ότι είναι ένα σύνθετο, αλλά καλαίσθητο και με εργασίες έντεχνα και με επιμέλεια κατασκευασμένο έργο. (...) Τι συνέβη; Πραγματικά ήρθε η απένταξη. Τι λέει το πόρισμα για αυτό, όμως; Το έργο απεντάχθηκε γιατί είχε ολοκληρωθεί το 80% και όχι το 100% σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΣΠΑ. Ο μοναδικός λόγος απένταξης είναι ότι δεν είχε ολοκληρωθεί το έργο στις 31Δεκεμβρίου 2013. Τη μέρα που έδινε την τελευταία επιταγή το κράτος για τη χρηματοδότηση του έργου, το ίδιο το κράτος την ίδια μέρα το απένταξε. Ποτέ όμως δε ζήτησε πίσω χρήματα. Το 2015 (επί Λαμπρινού) έγινε η πράξη αυτή. Προεκλογικά “έπαιξε” το θέμα, όμως, πολύ! Να τονίσουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου ήταν απόλυτα συνεπής. Επιτέλους να ακουστεί η αλήθεια για το Πολιτιστικό Κέντρο. Δε λέω για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Είμαι πρόθυμος να πάω να καταθέσω. Αποτελεί αποστομωτική απάντηση στους επικριτές μας το γεγονός ότι πρόσφατα, και εσείς (εννοεί τη σημερινή δημοτική Αρχή) δεν το είπατε, μετά από 9 χρόνια ερευνών οι εισαγγελικές Αρχές, μελετώντας τα αναφερόμενα δεδομένα και αφού πέρασε από τρεις ανακριτές διαδοχικά, εισηγήθηκαν και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε την απαλλαγή όλων και έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Αποφάσισε την απαλλαγή όλων των αιρετών και υπηρεσιακών από τις ανυπόστατες, όπως αποδείχτηκε, καταγγελίες για τη διαχείριση του Πολιτιστικού Κέντρου. Γιατί μόλις η υπόθεση έμπαινε στο αρχείο πήγαινε κάποιος ξανά και το άνοιγε... Πρέπει να αποκαλυφθούν τα οργανωμένα χαλκεία, από όπου κι αν προέρχονται, από τη συστηματική υπονόμευσή του. Προσπάθεια δυσφήμησης. Η πράξη και η ζωή και η συκοφαντία και η σπίλωση έχουν περιορισμένο προσδόκιμο χρόνο. Λέω λοιπόν ότι πρέπει οριστικά να γυρίσουμε σελίδα. Ας κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα... Πρέπει επίσης να σας πω ότι σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται τώρα θα είμαστε όλοι αρωγοί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News