Κρήτη: Μαθητές από τον Μοχό βρέθηκαν στην Ισπανία

Κρήτη
Κρήτη: Μαθητές από τον Μοχό βρέθηκαν στην Ισπανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Γενικό Λύκειο Μοχού συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “Erasmus” βρέθηκαν στην Ισπανία για να γνωρίσουν διαφορετικά μοντέλα μάθησης

Το Γενικό Λύκειο Μοχού συμμετείχε από τις 15 έως 19 Νοεμβρίου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτικού προσωπικού “Erasmus”.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τρεις καθηγητές, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στο “La Caja del Arte”, στην πόλη Torrejon της Ισπανίας. Οι καθηγητές που έλαβαν μέρος στη δράση ήταν o Γεώργιος Πυνηρτζής, Φυσικής Αγωγής (διευθυντής), η Ελένη Ασσαργιωτάκη, μαθηματικός, και η Αντωνία Ματθαιάκη, φιλόλογος.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν σε νέους τρόπους αξιοποίησης των ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) στην εκπαίδευση και πληροφορήθηκαν για νέες διδακτικές πρακτικές.

Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικά μοντέλα μάθησης, να συγκρίνουν διαφορετικά προγράμματα σπουδών και τρόπων διδασκαλίας, και να προσεγγίσουν με διαφορετική ματιά το εκπαιδευτικό σύστημα που ακολουθούν μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, το πρόγραμμα τούς έδωσε τη δυνατότητα να συνάψουν προσωπικές σχέσεις με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών και να έρθουν σε άμεση επαφή με την ιστορία, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τον τρόπο σκέψης αυτών. Η κινητικότητα αυτή αποτελεί τον πυλώνα για τη συνέχιση συμμετοχής του σχολείου σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις.

Αποδέκτες αυτού του προγράμματος αποτελούν, πέρα από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, όλη η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Μοχού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News