Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για ηρωίνη - Λειτουργούσαν κατ’ εντολή έγκλειστου των φυλακών

Κρήτη
Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για ηρωίνη - Λειτουργούσαν κατ’ εντολή έγκλειστου των φυλακών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροπέδες σε δύο στο Ηράκλειο - Γνωστός βαρυποινίτης, έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της ηπειρωτικής Ελλάδας, φέρεται να βρίσκεται πίσω από την υπόθεση

Ακόμη ένα σημαντικό «ράπισμα» κατάφεραν οι τοπικές Αρχές στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Κρήτη, καθώς προχώρησαν στην κατάσχεση ποσότητας ηρωίνης μεγαλύτερης των 250 γραμμαρίων σε περιοχή του Ηρακλείου. Η ΕΛ.ΑΣ. φόρεσε χειροπέδες σε δύο άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Για μια ακόμη φορά, πάντως, σε υπόθεση ηρωίνης που σχετίζεται με την Κρήτη, φέρεται να εμπλέκεται γνωστός βαρυποινίτης που είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Πρόκειται για τον 65χρονο που είναι έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού και ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές τις Αρχές - και της Κρήτης - για παρόμοιες υποθέσεις.

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο «στοχευόμενων ενεργειών και ειδικών δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών». Κατά τη διάρκεια της εν λόγω επιχείρησης, εντοπίστηκαν δύο άτομα τα οποία παρέλαβαν δέμα από εταιρεία courier σε περιοχή του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV», πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 51 και 27 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος φέρεται να «επιστράτευσε» τον 51χρονο άνδρα, προκειμένου να παραλάβει το επίμαχο δέμα. Ο 51χρονος φέρεται να είναι - και αυτός - παλιός γνώριμος των διωκτικών Αρχών, καθώς είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης (σ.σ. αποφυλακίστηκε το 2017) για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας Μαρσελίνιο που είχε σοκάρει το πανελλήνιο πριν από λίγες δεκαετίες.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΤΗ TV», ο 51χρονος είχε συλληφθεί ξανά στις αρχές του έτους για υπόθεση ναρκωτικών, ωστόσο πριν από περίπου δύο μήνες είχε αφεθεί ελεύθερος. Αναφορικά με τον 27χρονο που συνελήφθη, φέρεται να είχε δευτερεύοντα ρόλο, καθώς ήταν το άτομο που μετέφερε τον 51χρονο.

Σε έλεγχο που έγινε στο επίμαχο δέμα, εντοπίστηκε ένας θερμοπομπός, στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν μεγάλη ποσότητα ηρωίνης: Οι αστυνομικοί βρήκαν - και κατάσχεσαν - 3 συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 251 γραμμάρια ηρωίνης. Ας σημειωθεί ότι η ναρκωτική ουσία ήταν σε μορφή «βράχου».

Ακολούθησε «έφοδος» της ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια των δύο συλληφθέντων. Στον ενδελεχή έλεγχο που έλαβε χώρα τόσο στις οικίες των δύο ανδρών, όσο και στους ίδιους, εντοπίστηκαν - και κατασχέθηκαν - το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ το οποίο φέρεται να προήλθε από έκνομες δραστηριότητες, μικροποσότητα κοκαΐνης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και δύο κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ο 51χρονος λειτούργησε «κατ’ εντολή» του 65χρονου έγκλειστου των φυλακών Δομοκού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΡΗΤΗ TV», το ναρκω-δέμα εστάλη στην Κρήτη κατ’ εντολή γνωστού βαρυποινίτη που εκτίνει ποινή κάθειρξης σε φυλακή στην ηπειρωτική χώρα και ο οποίος έχει απασχολήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν με την έκνομη δράση του τις τοπικές - και όχι μόνο - Αρχές.

Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News