Κρήτη

Ηράκλειο: Αγώνας δρόμου παιδιών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (εικόνες, βίντεο)

Τα παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού περπάτησαν τη διαδρομή, ενώ τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου

Αγώνας δρόμου παιδιών ηλικίας 6-12 ετών, από το Σύνδεσμο Γυναικών και Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου, με το σύνθημα «ΤΕΛΟΣ στη ΒΙΑ», διοργανώθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021.

Ο Σύνδεσμος Γυναικών και Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου, υπό την Αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και άλλων φορέων, πραγματοποίησε αγώνα δρόμου, με τη συμμετοχή παιδιών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών και των κοριτσιών και της έμφυλης βίας.

Ο αγώνας δρόμου ξεκίνησε στις 11:00 π.μ., στο κέντρο του Ηρακλείου και εξελίχθηκε σε δύο διαφορετικές διαδρομές, για παιδιά των τάξεων της Α’, της Β’ και της Γ’ τάξης και της Δ’, της Ε’ και της Στ’ τάξης Δημοτικού, αντίστοιχα.

Τα παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού περπάτησαν τη διαδρομή, με απαραίτητη προϋπόθεση να συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Στη συνέχεια, τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου, με εκκίνηση και τερματισμό στο Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια