Κρήτη

Χανιά: Φωτιά σε εξέλιξη στο πρώην ΠΙΚΠΑ

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς το πρώην ΠΙΚΠΑ βρίσκεται στο κέντρο των Χανίων

Φωτιά ξέσπασε πριν απο λίγα λεπτά στο ξύλινο σπιτάκι του πρώην ΠΙΚΠΑ στα Χανιά.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, καθώς  το σπιτάκι είναι ξύλινο και υπήρχαν πολλά εύφλεκτα υλικά. 

Αρχικά επικράτησε αναστάτωση, καθώς το κτήριο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, μια ανάσα από το πάρκιγκ της Ρεγγίνας και από το πάρκο Άλκηστης Αγοραστάκη. Η φωτιά κατέκαψε τμήμα στο εσωτερικό του κτηρίου, ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε την περεταίρω εξάπλωση της.  

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν απο την πρώτη στιγμή άνδρες της Πυροσεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Στο σημείο βρέθηκαν συγκεκριμένα τρία  οχήματα της Π.Υ. Χανίων με 7 πυροσβέστες. 

Ο χώρος είναι εγκαταλελειμένος εδώ και χρόνια.

Ωστόσο πληροφορίες θέλουν να συχνάζουν σε αυτόν οικογένειες Ρομα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνά το Ανακριτικό, αν και πληροφορίες  που ερευνώνται, αναφέρουν πως τη φωτιά την έβαλαν παιδιά.

Σημεώνεται πως, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 το κτήριο αυτό,στέγαζε το Ιατροκοινωνικό Κέντρο παρέχοντας μαθήματα γονεϊκότητας σε έγκυες ασφαλισμένες. Σαν ΠΙΚΠΑ μετράει πάνω από 80 χρόνια ζωής, καθώς αποτελεί δωρεά Καναδών στο ελληνικό κράτος μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, για την ανακούφιση του πληθυσμού. Το “Πατριωτικό Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αντίληψης” λειτουργούσε εκεί ως πολυκλινική για πάρα πολλά χρόνια μέχρι την κατάργησή του το 2003 και την υπαγωγή του στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια