Κρήτη

Ηράκλειο: Χάρτινα φαναράκια στον ουρανό για τα θύματα της γυναικοκτονίας

Η δράση στο Ηράκλειο έγινε σε συνεργασία με τον αντίστοιχο τομέα και τον Τομέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου

Σε μια συγκινητική δράση προχώρησαν οι γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας σε 14 πόλης της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και του Ηρακλείου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας, που οργανώθηκε δράση σε 14 πόλεις της Ελλάδας, απελευθερώθηκαν ισάριθμα φαναράκια για κάθε άδικα χαμένη ψυχή. Εξάλλου, από την αρχή του έτους έχουν γίνει 13 γυναικοκτονίες στη χώρα.
Η αντίστοιχη δράση στο Ηράκλειο έγινε σε συνεργασία με τον αντίστοιχο τομέα και τον Τομέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου, στο εμβληματικό Στάδιο Ελευθερίας το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου.
Πορτοκαλί χάρτινα βιοδιασπώμενα φαναράκια αφέθηκαν στον ορίζοντα με τη δύναμη ενσωματωμένης φλόγας κεριού. Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της ευαισθητοποίησης της ημέρας και η απελευθέρωσή τους αντανακλά τους αγώνες των γυναικών για ζωή, πρόοδο και ευτυχία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια