Κρήτη

Εθελοντική αιμοδοσία στα Ανώγεια

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες, από 18 έως 65 ετών

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στην αίθουσα “Μανόλης Κεφαλογιάννης” από τις 10 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος “ΑιματοΚρήτης” μαζί με τον Δήμο Ανωγείων και την Κοινωνική Υπηρεσία. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ.
Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες, από 18 έως 65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.
Δεν απαιτείται περίοδος αποκλεισμού για τους αιμοδότες που έχουν εμβολιαστεί έναντι της COVID-19, με την προϋπόθεση ότι αισθάνονται καλά μετά τον εμβολιασμό.
Σημαντικό είναι ότι ο “ΑιματοΚρήτης” και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων.
Επίσης, στον χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί.
Κάθε εθελοντής αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα, με την οποία μπορεί να καλύψει πιθανή μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενούς.
Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για:
- Ενημέρωση και εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το “Όραμα Ελπίδας” (για τους αιμοδότες <45 ετών).
- Ενημέρωση και εγγραφή δωρητών οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
- Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για εγκύους) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια