Ρέθυμνο: Ξεκινούν εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ξεκινούν εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύμβαση αφορά σε εργασίες αποκατάστασης για την αντιμετώπιση εδαφικών αστοχιών που εντοπίστηκαν σε διάφορες θέσεις κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού Ρεθύμνου-Επισκοπής

Σύμβαση 3,2 εκατ. ευρώ για εργασίες-παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, την προστασία των πρανών και την αποκατάσταση της οδού επί της παλιάς εθνικής οδού Ρεθύμνου-Επισκοπής υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η σύμβαση αφορά σε εργασίες αποκατάστασης για την αντιμετώπιση εδαφικών αστοχιών που εντοπίστηκαν σε διάφορες θέσεις κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού Ρεθύμνου-Επισκοπής, όπως κατολισθητικά φαινόμενα σε πρανή της οδοποιίας τα οποία δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργικότητα.

Στο μεταξύ, δενδροφύτευση και αναδάσωση των καμένων τμημάτων της περιοχής στον Μασταμπά πραγματοποίησαν εθελοντές από το Δίκτυο “ΡΕΘελοντώ”, το Τμήμα Πρασίνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τριών Μοναστηρίων Ρεθύμνου. Στόχος της δράσης των περίπου 200 - που συμμετείχαν - εθελοντών ήταν να προστατευτεί η περιοχή που, όπως δήλωσαν, “τραυματίστηκε” από τις πυρκαγιές, και να υπάρξει η ευκαιρία να ζωντανέψει και να αποτελέσει μια όμορφη πράσινη όαση ξανά.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News