Κρήτη

Μετακομίζει η λαϊκή αγορά του Μασταμπά

Τέθηκε επίσης σε 10ήμερη διαβούλευση μια σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε διάφορα σημεία της πόλης, με επίκεντρο μάλιστα οδούς που περιβάλλουν σχολικές μονάδες, αλλά και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο...

 Προ των πυλών φαίνεται ότι είναι η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στην περιοχή του Μασταμπά, καθώς ο Δήμος Ηρακλείου έθεσε σε 30ήμερη δημόσια διαβούλευση το πλάνο για τη λαϊκή αγορά, που προβλέπει κυκλική εναλλαγή της λειτουργίας της σε διαφορετικά σημεία, ώστε να μην επιβαρύνεται επί μακρόν συγκεκριμένη περιοχή ή οδός.

Από πλευράς Δήμου και συγκεκριμένα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τέθηκε επίσης σε 10ήμερη διαβούλευση μια σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε διάφορα σημεία της πόλης, με επίκεντρο μάλιστα οδούς που περιβάλλουν σχολικές μονάδες, αλλά και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο...

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την περασμένη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου με θέμα “Δημόσια διαβούλευση για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς, που διεξάγεται κάθε Τετάρτη στην 4η Κοινότητα (περιοχή Μασταμπάς)”.

Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι: Θέτει σε δημόσια διαβούλευση για 30 ημέρες με ενδιαφερόμενους πολίτες το θέμα της μετακίνησης της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τετάρτη στην 4η Κοινότητα (περιοχή Μασταμπάς), στις οδούς που περιγράφονται στην αρ. 49/2021 απόφαση της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και συγκεκριμένα την κυκλική εναλλαγή των θέσεων με χρονοδιάγραμμα 12 μηνών, ξεκινώντας ως ακολούθως:

  1. Οδός Καστρινάκη, οδός Πατριάρχου Φωτίου και οδός Πατελάρου.

- Καστρινάκη: από αρ. 51 έως αρ. 81 και από αρ. 60 έως αρ. 82.

- Πατριάρχου Φωτίου: από αρ. 24 έως αρ. 30 και από αρ. 29 έως αρ. 31.

- Πατελάρου: από αρ. 21 έως αρ. 35 και από αρ. 12 έως αρ. 26, εκτός στον αρ. 31, όπου βρίσκεται θέση για ΑμεΑ.

  1. Οδός Παρασκευοπούλου.

- Παρασκευοπούλου: από αρ. 7 έως αρ. 75 και από αρ. 8 έως αρ. 74.

  1. Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου.

- Μεγάλου Αλεξάνδρου: από αρ. 110 έως αρ. 162 και από αρ. 111 έως αρ. 161.

  1. Οδός Παρασκευοπούλου και οδός Ραυτοπούλου.

- Παρασκευοπούλου: από αρ. 121 έως αρ. 77 και από αρ. 120 έως αρ. 76.

- Ραυτοπούλου: από αρ. 67 έως αρ. 37 και από αρ. 54 έως αρ. 36, με τις προϋποθέσεις να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για:

  • Αυστηρή, ετήσια εναλλαγή των τοποθεσιών και τήρηση της κυκλικότητας, αρχής γενομένης από την ημερομηνία της εκτελεστής απόφασης.
  • Αυστηρή τήρηση του κανονισμού αναφορικά με τον αριθμό των θέσεων που καταλαμβάνουν οι έμποροι στη λαϊκή αγορά.
  • Η μόνη δυνατότητα για ακριβή επαναπροσδιορισμό μιας θέσης (οδού) θα σχετίζεται μόνο με την ύπαρξη επίσημα αναγνωρισμένων ΑμεΑ.

Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συζητήσει το θέμα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.

 

-----------------

 

ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

 

Σε διαβούλευση και μια σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

 

Στην ίδια συνεδρίαση, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου αποφάσισε να θέσει σε δημόσια διαβούλευση το Πρακτικό 3/2021 της Επιτροπής Κυκλοφορίας.

Για ένα 10ήμερο λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να καταθέσουν απόψεις, παρατηρήσεις, ενστάσεις κ.λπ. για τα εξής κυκλοφοριακά ζητήματα:

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Αποστόλου Παύλου στην περιοχή του Λάκκου, στη δυτική πλευρά του τμήματός της από τη συμβολή της με την οδό Τομπάζη έως τη συμβολή της με την οδό Κώστα Δρετάκη.

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των συνθηκών κυκλοφορίας ευάλωτων χρηστών γύρω από το 7ο Γυμνάσιο, το 2ο ΤΕΕ και το 2ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, στην περιοχή Νέα Αλάτσατα.

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Μεσαμπελιές, για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας γύρω από το 37ο Δημοτικό Σχολείο (οδός Μυρτιάς).

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των συνθηκών κυκλοφορίας ευάλωτων χρηστών γύρω από τις εγκαταστάσεις ΕΛΜΕΠΑ (πρώην ΤΕΙ) και Πειραματικού.

- Κυκλοφοριακή ρύθμιση που αφορά σε δημιουργία θέσης στάσης για τροφοδοσία-ανεφοδιασμό των καταστημάτων επί της λ. 62 Μαρτύρων.

- Κυκλοφοριακή ρύθμιση που αφορά σε δημιουργία θέσης στάσης για τροφοδοσία-ανεφοδιασμό των καταστημάτων επί της λ. Ανδρέα Παπανδρέου.

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις οδούς που περιβάλλουν τους ΚΧ 1736, ΚΧ 1741 και ΚΧ 1890, περιοχή Μεσαμπελιών - πάρκο Ερυθραίας.

- Ενίσχυση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί και πέριξ της οδού Ανθέων στην περιοχή Μεσαμπελιές, για βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή γύρω από το 12ο Δημοτικό Σχολείο και το 38ο Νηπιαγωγείο στον Πόρο.

- Ενίσχυση διαβάσεων πεζών σε κρίσιμα σημεία στην πόλη του Ηρακλείου.

- Παραχώρηση θέσης στάθμευσης στην Περιφέρεια Κρήτης.

- Δημιουργία διαβάσεων πεζών επί της οδού Λουδοβίκ Παστέρ, σε ενίσχυση του πλέγματος διαβάσεων πεζών επί της οδού Εμμ. Αστρινάκη.

- Τοποθέτηση οριοδεικτών στη συμβολή των οδών Βικέλα και Μ. Μουσούρου.

- Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού - ζαρντινιέρες και παγκάκια στο τμήμα της λ. Καλοκαιρινού από την οδό Μουρέλου έως την οδό Καζάνη.

Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συζητήσει το θέμα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.

 φωτογραφία pexels  αρχείου

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια