Καιρός: Έντονες κατά τόπους νεφώσεις, τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι σήμερα στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Έντονες κατά τόπους νεφώσεις, τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι σήμερα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστατος θα είναι ο καιρός, σήμερα Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, στην Κρήτη - Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού οι ισχυροί άνεμοι και οι βροχές κατά τόπους

Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές, αναμένονται και σήμερα Σάββατο, 27 Νοεμβρίου στην Μεγαλόνησο, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 με ενίσχυση από το βράδυ στα 7 και πρόσκαιρα τοπικά στα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 και τοπικά στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο, αναμένεται έντονη συννεφιά το πρωί με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αρκαλοχώρι προβλέπεται άστατος καιρός, με έντονη συννεφιά το πρωί και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος αναμένεται ο καιρός και στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, με έντονη συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά σήμερα αναμένεται έντονη συννεφιά, κυρίως τις πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νεφελώδης ο καιρός στα Φαλάσαρνα, στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος αναμένεται ο καιρός και στο Ρέθυμνο, καθώς θα επικρατήσει έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νεφελώδης ο καιρός και στο Σπήλι Ρεθύμνου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις θα επικρατήσουν στον Άγιο Νικόλαο, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος θα είναι ο καιρός και στην Σητεία, καθώς θα επικρατήσουν έντονες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές και τη νύχτα αναμένεται να εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τη νύχτα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά κυρίως από το απόγευμα.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 και από το βράδυ στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια έως τους 18 βαθμούς Κελσίου, στο νότιο Αιγαίο έως τους 22 με 23 και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Από νωρίς το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 με πρόσκαιρη ενίσχυση τη νύχτα στα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα. Γρήγορα αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Από αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές τη νύχτα στη Θράκη και πιθανώς στην ανατολική Μακεδονία. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα αναμένεται να εξασθενήσουν.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και πιθανώς της δυτικής Στερεάς, κυρίως από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Από νωρίς το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 με πρόσκαιρη ενίσχυση από το βράδυ στα νότια στα 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 ενισχυόμενοι από το βράδυ στα στα 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βορειότερα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Νεφώσεις. Από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, λόγω των έντονων φαινομένων καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος, γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News