Ηράκλειο: Δωρεάν προγεννητικά μαθήματα για κάθε μέλλουσα μητέρα εν μέσω κορωνοϊού (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Δωρεάν προγεννητικά μαθήματα για κάθε μέλλουσα μητέρα εν μέσω κορωνοϊού (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό κάθε νέας μητέρας στέκονται οι μαίες του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Προετοιμασίας Γονεϊκότητας - Τι περιλαμβάνει το σπουδαίο έργο τους

Μπορεί η περίοδος της εγκυμοσύνης να είναι η πιο όμορφη για τις γυναίκες, είναι όμως και ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά για τις νέες μητέρες που πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα για την έλευση του παιδιού τους.

Σ’ αυτή τη συγκυρία το έργο των Μαιών του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου είναι σπουδαίο, καθώς με το Πρόγραμμα Προετοιμασίας Γονεϊκότητας – χωρισμένο σε θεματικές κρίσιμες και ταυτόχρονα χρήσιμες για όλα τα νέα ζευγάρια – κάνουν την μετάβαση στο γονεικό ρόλο ομαλότερη.

Κύριος στόχος είναι η ουσιαστική προστασία της μητρότητας και οι μαίες μέσα από το Πρόγραμμα Προετοιμασίας Γονεϊκότητας, στέκονται στο πλάι κάθε νέας μητέρας.

«Αυτό που λέμε στο τελευταίο μάθημα είναι πως βρισκόμαστε μπροστά στο ωραιότερο έργο της ζωής μας και είναι κρίμα να μην είμαστε πρωταγωνίστριες σε αυτό», αναφέρει εκ των μαιών του Προγράμματος Προετοιμασίας Γονεϊκότητας.

Μέσα από τα μαθήματα οι νέες μητέρες μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα στάδια έναρξης τοκετού, να διαχειρίζονται την αναπνοή τους να περιποιούνται το νεογνό τους αλλά να παίρνουν όλα τα μέτρα αντισύλληψης μετά τον τοκετό, ενώ ξεχωριστό και θεμελιώδες είναι το κεφάλαιο του θηλασμού.

«Εστιάζουμε στον θηλασμό, είναι το μεγαλύτερο μάθημα στο πρόγραμμα. Από τις ερωτήσεις που δεχόμαστε από τις μέλλουσες μητέρες, το μάθημα μπορεί να ξεκινάει το πρωί και να ολοκληρώνεται το μεσημέρι».

Για τους πατεράδες, μια μαία του κέντρου υγείας Ηρακλείου τονίζει πως «ένας ενδυναμωμένος μπαμπάς, τον οποίο έχεις θέσει στο σωστό πλαίσιο γνώσης, μόνο  δύναμη μπορεί να είναι για όλα».

Κατά την διάρκεια της πανδημίας τα μαθήματα όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά γιγαντώθηκαν, με τη χρήση του διαδικτύου να αποδεικνύεται στην συγκεκριμένη περίπτωση, σωτήρια.

Τις τελευταίες ημέρες, σε συνεννόηση με τη διοίκηση οι μαίες του κέντρου υγείας Ηρακλείου κατάφεραν να βρουν μία φόρμουλα έτσι ώστε να επανεκκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία από την πανδημία, ενώ πολύ σημαντικές είναι και οι κατ’ οικον επισκέψεις μετά τον τοκετό για τις γυναίκες που έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα.

Όλες οι δράσεις του προγράμματος Προετοιμασίας Γονεϊκότητας είναι δωρεάν. Κι οι πόρτες του κέντρου ανοιχτές για κάθε ένα κορίτσι που ετοιμάζεται να γίνει μαμά.

Περισσότερες πληροφορίες:

Κ.Υ. Ηρακλείου: 2810-719288, 2810-719155  

Υποκατάστημα Αλικαρνασσού: 2810-246650

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News