ΠΕΔ - Απογραφή 2021: Αναγκαία η συμμετοχή των πολιτών της Κρήτης

Κρήτη
ΠΕΔ - Απογραφή 2021: Αναγκαία η συμμετοχή των πολιτών της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση υπέρ της διενεργούμενης απογραφής κάνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης

Παρέμβαση υπέρ της διενεργούμενης απογραφής κάνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, με αφορμή την απόφαση για χρονική παράταση των αρχικών προθεσμιών.

Ο πρόεδρος κ. Κουράκης, στη σχετική δήλωση του, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα συμμετοχής των πολιτών στο όλο εγχείρημα, δεδομένου ότι τα στοιχεία που θα προέλθουν από την απογραφή, «είναι απαραίτητα όχι μόνο για τη χάραξη οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής εθνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλά ιδιαιτέρως σημαντικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Αναλυτικότερα, στη δήλωση του ο κ. Κουράκης αναφέρει τα εξής:

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Ελληνική Στατιστική Αρχή διενεργεί κάθε 10 χρόνια την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών, με σκοπό την συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδος, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασης τους σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό. Φέτος μάλιστα, για πρώτη φορά, διενεργείται και ηλεκτρονικά η αυτοαπογραφή, μέσω της ψηφιακής πύλης.

Έχει σημασία το γεγονός  ότι όλα τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν διαβιβάζονται, ούτε κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο και ιδιωτικό φορέα, αλλά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Και βέβαια, στο πλαίσιο της απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε ότι τα επίσημα δεδομένα για την κατάσταση των νοικοκυριών και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας είναι ιδιαιτέρως σημαντικά και αναγκαία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται και η χρηματοδότηση τους.  Ο κος Κουράκης τονίζει ότι οι Δήμοι και οι Κοινότητες της Κρήτης συμβάλλουν ούτως ώστε να γίνει αντιληπτή η σημασία της απογραφής και να συνεισφέρουμε όλοι στην ομαλή διεξαγωγή της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News