Οροπέδιο Λασιθίου: Τι κάνουν οι αρχαιολόγοι όταν βρέχει

Κρήτη
Οροπέδιο Λασιθίου: Τι κάνουν οι αρχαιολόγοι όταν βρέχει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βρέχει και η δουλειά συνεχίζεται με καταλογογράφηση των σημαντικών αρχαίων ευρημάτων», περιγράφει ο δήμαρχος Οροπεδίου με ανάρτηση του στο Facebook

Στη βροχή οι ανασκαφικές εργασίες των αρχαιολόγων σταματούν. Τότε είναι ο χρόνος για καταλογογράφηση και εκτίμηση των ευρημάτων. Ουσιαστικά είναι ο χρόνος της χαλάρωσης αλλά και της περισυλλογής.

Στην πραγματικότητα η δουλειά δε σταματάει ποτέ. Μια φωτογραφία από τον δήμαρχο Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη χθες Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στο Facebook ήταν η αφορμή για το σχόλιο αυτό.

«Μεσημεριανός καφές με την δραστήρια και πρωτοπόρα ανασκαφική ομάδα του Δήμου μας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, στο φιλόξενο Καμπάνειο Ίδρυμα. Βρέχει και η δουλειά συνεχίζεται με καταλογογράφηση των σημαντικών αρχαίων ευρημάτων», έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Στεφανάκης.

Η ανασκαφική ομάδα του δήμου Οροπεδίου και τα στελέχη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου συνεχίζουν τη δουλειά στο Καμπάνειο Ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται το πρόσφατο μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και το γεγονός ότι 100 χρόνια μετά τον Έβανς, οι εργασίες συνεχίζονται πέριξ του σπηλαίου του Δία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News