Παπανικολάου: Μπορούμε να βάλουμε φρένο στη βία

Κρήτη
Παπανικολάου: Μπορούμε να βάλουμε φρένο στη βία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτο μέλημα η αντιμετώπιση της κακοποίησης των παιδιών που βάζει το λιθαράκι μελλοντικής κακοποιητικής συμπεριφοράς από το σημερινό θύμα

Η 25Η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με τους ειδικούς να αποδίδουν τις κακοποιητικές συμπεριφορές στην έλλειψη αξιοπρέπειας και σεβασμού στον άνθρωπο, όπως και στα βιώματα των σημερινών ενηλίκων από την παιδική τους ηλικία.

Τη μέριμνα αντιμετώπισης της παιδικής κακοποίησης προτάσσει ο κλινικός ψυχολόγος, Νίκος Παπανικολάου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, καθώς όπως αναφέρει, αυτή βάζει τις βάσεις για μελλοντικές κακοποιητικές συμπεριφορές.

Ο κ. Παπανικολάου τονίζει ότι πρέπει να υπάρχει και ευαισθητοποίηση και συνειδητοποίηση από τα μέλη της οικογένειας, το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον και υπενθυμίζει ότι υπηρεσίες και φορείς επιχειρούν πλέον γρηγορότερα και στοχευμένα σπεύδοντας σε βοήθεια όπου αυτή ζητείται.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπανικολάου, σύμφωνα με έρευνα, το 52% των κακοποιημένων γυναικών μιλούν στην οικογένειά τους, το 27% σε συγγενείς και φίλους και μόλις το 19% μιλούν σε συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Φωτογραφία αρχείου unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News