Χανιά: Ζευγάρι απατεώνων με δράση σε όλη την Ελλάδα «πιάστηκε» απο το Α.Τ. Κισσάμου

Κρήτη
Χανιά: Ζευγάρι απατεώνων με δράση σε όλη την Ελλάδα «πιάστηκε» απο το Α.Τ. Κισσάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε διάστημα δυόμιση μηνών είχε καταφέρει να εξαπατήσει υπευθύνους σε εκκλησίες, μοναστήρια και φιλόπτωχα σωματεία, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά ως βοηθήματα, δήθεν για κρίσιμο χειρουργείο του παιδιού τους στο εξωτερικό

Δράση σε όλη την Ελλάδα είχε αναπτύξει ζευγάρι το οποίο μέσα σε διάστημα δυόμιση μηνών είχε καταφέρει να εξαπατήσει υπευθύνους σε εκκλησίες, μοναστήρια και φιλόπτωχα σωματεία, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά ως βοηθήματα, δήθεν για κρίσιμο χειρουργείο του παιδιού τους στο εξωτερικό. Τέλος στο έργο του ζευγαριού, έβαλε το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου που μεθοδευμένα ερεύνησε την υπόθεση, εντόπισε τα θύματα των απατεώνων και δεν άργησε να στήσει παγίδα στην οποία έπεσαν ο 43χρονος και η 44χρονη, για να συλληφθούν τελικά από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αττικής στην Αθήνα αργά χθες το μεσημέρι.

Το ζευγάρι από τα τέλη του καλοκαιριού κυκλοφορούσε ελεύθερα , αναζητώντας τον επόμενο στόχο του. Φαίνεται πως έκανε το λάθος να χτυπήσει επανειλημμένα σε «λάθος» στόχο, δίνοντας την αφορμή στους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου να αρχίσουν να ερευνούν την υπόθεση . Έτσι αν και τα θύματα προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας κι ενώ υπήρχαν καταγγελίες,  το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε ουσιαστικά να ξετυλίγεται από τους αστυνομικούς της Κισσάμου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τις 31 Αυγούστου έως τις 12 Νοεμβρίου, η δράστιδα είχε καταφέρει να εξαπατήσει δεκαοκτώ υπευθύνους Ιερών Ναών και Φιλόπτωχων Σωματείων προσποιούμενη την υπάλληλο δημοσίου φορέα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί τους, παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά και τους έπειθε να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά σε λογαριασμό που τους υποδείκνυε. Ο λογαριασμός ανήκε στον συνεργό της, τον 43χρονο σύντροφο της. Στον τραπεζικό λογαριασμό του είχε κατατεθεί συνολικά το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων εβδομήντα πέντε ευρώ .

Το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου εξιχνίασε συνολικά είκοσι μία υποθέσεις, δεκαοκτώ τετελεσμένες και τρεις απόπειρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θράσος των συλληφθέντων ήταν τέτοιο που δεν δίσταζαν σε κάποιες περιπτώσεις να απευθύνονται για δεύτερη ή και Τρίτη φορά στα θύματα τους. Όταν ήδη είχαν καταβάλλει χρήματα για το υποτιθέμενο άρρωστο παιδί τους , επικοινωνούσαν αργότερα λέγοντας τους ότι το παιδί έχασε τη μάχη και ότι χρειάζονται οικονομική ενίσχυση για την επιστροφή της σωρού στην Ελλάδα. Άλλοτε, έφταναν στα άκρα επανερχόμενοι για να ζητήσουν χρήματα για να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους!

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης κατ εξακολούθηση και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Αθηνών. Η προανάκριση ωστόσο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου καθώς θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός των θυμάτων των δύο απατεώνων είναι πολύ μεγαλύτερος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News