Έλληνας ξεναγός στην Κωνσταντινούπολη μιλά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στον τουρισμό (βίντεο)

Κρήτη
Έλληνας ξεναγός στην Κωνσταντινούπολη μιλά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στον τουρισμό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας στον τομέα του τουρισμού, μίλησε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», ο Έλληνας ξεναγός στην Κωνσταντινούπολη, Γιάννης Κουρτέσογλου

Για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας στον τομέα του τουρισμού, μίλησε ο Γιάννης Κουρτέσογλου, ο Έλληνας ξεναγός στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή το 9ο τουριστικό φόρουμ Ελλάδας – Τουρκίας και τη συνεδρίαση κοινής επιτροπής τουρισμού αναμεσά στις δύο χώρες, μετά από 10 χρόνια.

Αναφορικά με το τουρισμό μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας ο ίδιος φαίνεται αισιόδοξος λέγοντας: «Η Ελλάδα και η Κρήτη μπορεί να στηριχθεί σε τουρίστες από τη Τουρκία. Και οι δύο χώρες θέλουν τουρισμό, η Ελλάδα θέλει τούρκους επισκέπτες στα νησιά αλλά και στη στερεά Ελλάδα. Η Τουρκία θέλει Έλληνες τουρίστες όχι μόνο στη Κωνσταντινούπολη, στη Καππαδοκία, στη Σμύρνη στο Πόντο, στην Ανατολική Τουρκία διότι έχουν πάρα πολλά να δείξουν και οι δύο χώρες στους τουρίστες τους.»

Ο κ. Κουρτέσογλου πρόσθεσε στη συνέχεια «Χθες είχαν έρθει στη Τουρκία άτομα από την Ελούντα, τη προηγούμενη βδομάδα είχα άτομα από την Χερσόνησο. Έρχονται μεμονωμένα όχι σε γκρουπ, λόγω covid. Παρόλα αυτά, την 28η Οκτωβρίου είχαμε περίπου 50 τουριστικά λεωφορεία που ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας». Ο Γιάννης Κουρτέσογλου ανέφερε επιπλέον, πως το «αγαπημένο» αξιοθέατο των Κρητικών επισκεπτών στη Τουρκία, είναι η Αγία Σοφία.

Ο ξεναγός Γιάννης Κουρτέσογλου, μιλώντας για τη σχέση του τόσο με την Τουρκία, όσο και με την Ελλάδα ανέφερε «Γεννήθηκα στην Τουρκία, δεν έχω έρθει από την Ελλάδα, γνωρίζω καλά την ελληνική γλώσσα διότι ασχολούμαι με τον ελληνικό τουρισμό για 22 χρόνια, ως διπλωματούχος ξεναγός και τουριστικός πράκτορας».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε ποια είναι η αντιμετώπιση των Ελλήνων από τους Τούρκους ανέφερε «Είμαστε περίπου 2.500 Έλληνες που κατοικούμε εδώ στην Κωνσταντινούπολη μόνιμα, και πλέον είμαστε παραδοσιακοί ή κάτι ρομαντικό εδώ πέρα για τους Τούρκους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News