Διαδίκτυο και παιδί: Οι κίνδυνοι και οι κανόνες ασφαλείας (βίντεο)

Κρήτη
Διαδίκτυο και παιδί: Οι κίνδυνοι και οι κανόνες ασφαλείας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πρέπει να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας», τονίζει ο υποστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, Γιώργος Παπαπροδρόμου, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

Η ενασχόληση των παιδιών με τα θέματα του διαδικτύου και γενικότερα η διαδικτυακή τους παρουσία αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα και αυτό διαπιστώνεται από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας μέσα τα μηνύματα που λαμβάνει καθημερινά, με την παρουσία της στα σχολεία και όχι μόνο, αναφέρει ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, Γιώργος Παπαπροδρόμου, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα».

Οι βασικές ενότητες με τις οποίες θα έπρεπε να ασχοληθούν γονείς και εκπαιδευτικοί είναι:

  1. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  2. Διαδικτυακά παιχνίδια σε ότι αφορά στα παιδιά
  3. Ιδιωτικότητα και προστασία προσωπικών δεδομένων
  4. Τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών
  5. Χρόνος που καταναλώνει το παιδί στην οθόνη

Ο κ. Παπαπροδρόμου τονίζει ότι, πρώτα πρέπει οι μεγαλύτεροι να κατανοήσουμε τα παιδιά και το περιβάλλον τους, να συζητάμε με τα παιδιά μας και να αναπτύσσουμε κατά περίπτωση στρατηγικές και πολιτικές στο πως θα χειριστούμε τις καταστάσεις  τις οποίες προκύπτουν, με κύριο στοιχείο αυτό του αλληλοσεβασμού. Το παράδειγμα για τα παιδιά μας είμαστε εμείς, προσθέτει,  λέγοντας πως αν δεν πράττουμε αυτά που λέμε, το παιδί το αντιλαμβάνεται και από αυτό προκύπτει το θέμα της συνέπειας.

Το μήνυμα του κ. Παπαπροδρόμου προς τους γονείς, είναι ότι η ενασχόληση με τα παιδιά μας πρέπει να αποτελεί κύριο μέλημα του γονέα, πρέπει να συζητάμε με αυτά και να μην τα αφήνουμε να απομονώνονται στο ψηφιακό περιβάλλον. Τονίζει δε, ότι πρέπει να ενθαρρύνουμε σε δραστηριότητες εκτός της online πραγματικότητας, και να είμαστε συνάμα υποστηρικτές της θετικής χρήσης του διαδικτύου.

 Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News