Το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου συμμετείχε στην Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (βίντεο)

Κρήτη
Το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου συμμετείχε στην Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου συμμετείχαν για πρώτη φορά σε μια προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την καθηγήτρια τους Βάλια Παπάζογλου

Μια διαδικτυακή προσομοίωση  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις σχολικές μονάδες της Κρήτης μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για πρώτη φορά μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου συμμετείχαν στη διαδικτυακή προσομοίωση με την καθηγήτριας τους Βάλια Παπάζογλου, η οποία κορυφώθηκε 13 και 14 Νοεμβρίου.

«Έγινε μια διαδικτυακή προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο σχολείο μας, στην οποία οι μαθητές συμμετείχαν για πρώτη φορά και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Στόχος της συνάντησης ήταν να συζητήσουμε για μια Ευρωπαϊκή Ένωση υγείας και τα θέματα που αφορούν στη προστασία της υγείας των Ευρωπαίων πολιτών, και να αντιμετωπίσουμε συλλογικά της διασυνοριακές υγειονομικές κρίσεις», αναφέρει η Βάλια Παπάζογλου, καθηγήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα».

Η κ. Παπάζογλου εξήγησε τον βασικό σκοπό της προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος ήταν να παίξουν όλοι μαζί ένα παιχνίδι ρόλων με την ευγενική καθοδήγηση του Ινστιτούτου Έρευνας και Διεθνών Θεμάτων αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης. «Δώσαμε την ευκαιρία στους μαθητές μας καταρχάς να γνωριστούν και να δουν με ένα διαφορετικό τρόπο πράγματα για την Ευρώπη και την υγεία, και να κάνουμε μια συζήτηση για θέματα που μας απασχολούν μέσα από διαδραστικά ομαδικά παιχνίδια».

Η ανταπόκριση των παιδιών

«Τα παιδία ήταν ιδιαίτερα αγχωμένα όμως προσωπικά διέκρινα μελλοντικούς Ευρωβουλευτές», τόνισε η καθηγήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου συμπληρώνοντας «ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί εκτός από το σχολείο μας συμμετείχαν και άλλα σχολεία τα οποία είχαν εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα. Έτσι επειδή ο φορέας μας χώρισε σε ομάδες και Ευρωπαϊκά κόμματα δίνοντας στα παιδιά να μελετήσουν κείμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρά το νεαρό της ηλικίας τους, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ ώριμα. Ήμασταν όλοι μια χαρούμενη παρέα και συζητήσαμε ωραία θέματα», περιγράφει η κ. Παπάζογλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News